De laatste 5 jaar werd Jeff Bezos $65,2 miljard rijker. Na sterke kwartaalcijfers steeg het aandeel Amazon fors op de Amerikaanse beurs. Daardoor werd Jeff Bezos, CEO en oprichter, opnieuw $3,3 miljard rijker. Hij is nu nog maar een paar miljard verwijderd van ’s werelds rijkste persoon, Bill Gates, die al sinds mei 2013 op de hoogste troon zit.

Voor de eerste keer zag de 53-jarige Jeff Bezos zijn vermogen groeien tot boven $80 miljard. De laatste 5 jaar kon de topman maar liefst $65,2 miljard toevoegen aan zijn fortuin, een onwaarschijnlijke prestatie die niemand anders hem heeft voorgedaan.

Bezos komt nu dicht in de buurt van Bill Gates. De ex-Microsoft topman is al sinds 17 mei 2013 zo goed als onafgebroken de rijkste man ter wereld. Enkel Amancio Ortega kon Gates enkele uren van de troon stoten in 2016.

Nieuwe rijkste man ter wereld

Maar Bezos was niet de enige die gisteren een goede dag had voor zijn rijkdom. Oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin werden ieder $1,4 miljard rijker nadat het moederbedrijf, Alphabet, net als Amazon de verwachtingen kon overtreffen.

Larry Page is de 11e rijkste man ter wereld met een fortuin van $44,7 miljard en Sergey Brin de 12e rijkste met een fortuin van $43,7 miljard volgens Bloomberg.

Je kan hier de Bloomberg Billionaire Index volgen.

Bron: Bloomberg