Dividend oliesector De olieprijs is maandag gedaald en zette daarmee de neerwaartse trend van voor het Paasweekend voort, als gevolg van zorgen over het wereldwijde hoge aanbod. De mei-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange op 39,39 dollar, een daling van 0,2 procent ten opzichte van donderdag. Voor een vat Brent werd maandag 0,6 procent minder betaald, op 40,77 dollar.  Eerder op de dag doorbrak een vat West Texas Intermediate even de grens van 40 dollar, maar de prijs wist zich niet te handhaven op dit niveau. Sinds februari is de olieprijs ongeveer 50 procent gestegen op de verwachting dat grote olieproducerende landen, zoals Saoedi-Arabië en Rusland, bereid zouden zijn hun output in te perken. Maar analisten wijzen erop dat de grondbeginselen voor de olieprijs ondanks deze rally, niet zijn verbeterd. Bovendien is de markt steeds sceptischer over een akkoord over een productiebevriezing op korte termijn.

“Er is nog altijd teveel olie en een deal waarbij de productie wordt bevroren zal er niet toe leiden dat de wereldwijde oliemarkt sneller in balans komt”, schreef analist Dominick Chirichella van het Energy Management Institute maandag.

Vorige week daalden de olieprijzen nadat uit het wekelijkse rapport van The Energy Information Administration bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten met meer dan 9 miljoen waren gestegen, drie keer zoveel als geraadpleegde economen hadden voorzien. Ondertussen worden er in de Verenigde Staten ook nog altijd ruim 9 miljoen vaten olie per dag geproduceerd, ondanks dat er minder boortplatformen actief zijn. Uit cijfers van Baker Hughes bleek eind vorige week dat het aantal faciliteiten in de VS dat naar olie boort momenteel op het laagste niveau staat in zeven jaar. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-578 24 80   © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.