(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs zat vanochtend in de lift na uitspraken van de Russische president Vladimir Poetin in de marge van de jaarlijkse bijeenkomst van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) in Peru. Dit meldde de Amerikaanse zakenzender CNBC maandag.

“Of een overeenkomst [over olie productiebeperking] wordt bereikt kan ik niet met 100 procent zekerheid zeggen, maar er is een grote waarschijnlijkheid dat dit zal gebeuren”, zo citeerde CNBC Poetin. De december-future voor een vat Amerikaanse olie koerste vanochtend in Azië fiks hoger op bijna 47 dollar.

Twijfels over een akkoord over beperking van de olieproductie, om daarmee de aanhoudend lage olieprijzen te stimuleren, en speculatie over de gevolgen van het presidentschap van Donald Trump voor de olieprijs, domineerden de afgelopen handelsdagen het sentiment. Op 30 november komt oliekartel OPEC in Wenen bijeen in de hoop een definitief akkoord te kunnen sluiten, nadat er in september al een voorlopig akkoord werd bereikt.

Olie grafiek

MarketWatch meldde vrijdag dat de gevolgen voor de olie-industrie door de verkiezing van Donald Trump tot nieuwe president van de Verenigde Staten nogal onvoorspelbaar zijn. Trump heeft gezegd investeringen in en belastingvoordelen voor de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen een halt te willen toeroepen en zich te willen richten op verdere ontwikkeling van traditionele fossiele brandstoffen, waarbij hij ook de oude steenkoolindustrie weer nieuw leven wil inblazen.

“Het presidentschap van Trump, gekoppeld aan een Republikeinse meerderheid in het Congress, levert significante risico’s op voor een potentiële reductie of zelfs eliminatie van de vorig jaar uitgebreide belastingvoordelen voor de ontwikkeling van zonne-energie”, zei analist Angelo Zino van CFTA vrijdag tegenover MarketWatch.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>