(ABM FN-Dow Jones) De olieproductie van Libië en Nigeria staat maandag weer op de agenda als een groot aantal olieproducerende landen elkaar ontmoeten. Dit zei de Russische minister van Olie, Alexander Novak zondag in aanloop naar een bijeenkomst in het Russische Sint Petersburg.

“We zullen de situatie op de markt bespreken”, aldus Novak, die toevoegde dat de productie van de twee Afrikaanse landen, die overigens zijn vrijgesteld van de productiebeperking die geldt voor leden van oliekartel OPEC en diverse niet aangesloten producenten als Rusland, tot de gespreksonderwerpen behoort.

Het doel van OPEC en de andere producenten is om dagelijks 1,8 miljoen vaten olie minder te produceren om zo de olieprijs omhoog te krijgen.

Olivier Jakob van Petromatrix zei eerder al eens dat Libië en Nigeria duidelijk schuldig zijn aan het uitblijven van een structurele prijsstijging van olie. “Met het [productie]herstel in Nigeria en Libië, ligt de huidige productie van OPEC erg dichtbij het gemiddelde over 2016”, zei Jakob.

Overigens is ook de stijgende productie van schalie-olie in Noord-Amerika een reden dat de balans op de oliemarkt zich niet herstelt.

Energieminister Khalid al-Falih van Saoedi-Arabië zal maandag ook aanwezig zijn in Sint Petersburg, volgens secretaris-generaal Mohammad Barkindo vanwege de “strategische importantie”.

Een vat West Texas Intermediate daalde vrijdag 2,5 procent naar 45,77 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.