vluchten

Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump is de volatiliteit in verval geraakt. Op dit moment bewegen we rond een van de laagste koersen ooit en het lijkt er op dat de beleggers totaal niet angstig zijn. Optimisme gaat immers normaliter gepaard met een dalende volatiliteit.

Deze gedachte is wellicht wat kort door de bocht. Ondanks het feit dat de volatiliteit laag is, vluchten de beleggers op dit moment namelijk massaal naar goud. En juist omdat goud gezien wordt als een ‘veilige haven’, zijn de beleggers wellicht angstiger dan op dit moment aangenomen wordt.

Vrezen beleggers voor de toekomst?

volatiliteit-goud

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is perfect in beeld gebracht dat steeds meer beleggers oren hebben naar het gele edelmetaal. Sinds het begin van 2016 is de koopgekte in een versnelling terecht gekomen en in een jaar tijd zijn het aantal goudposities verdubbeld.

Vooral na de uitslag van het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk en de Amerikaanse verkiezingsuitslag, hebben de beleggers zich massaal gestort op de ‘veilige haven’. De volatiliteit mag dan wel laag zijn, beleggers maken zich onderhuids duidelijk de nodige zorgen over de toekomst.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!