Ben jij een ondernemer

Ondernemen is een modewoord geworden. De mogelijkheden om te ondernemen zijn exponentieel toegenomen met de opmars van het internet en de technologische revolutie. Veel jongeren dromen van een eigen bedrijf en de rijkdom die daarbij komt kijken. Maar hoe weet je nu of jij in de wieg gelegd bent om te ondernemen?

Een eigen bedrijf oprichten, moet tegenwoordig niet veel geld kosten, voor €1.000 kan je al beginnen. Echter, échte rijkdom komt met nieuwe ideeën. Ondernemers in hart en nieren bouwen bedrijven op innovaties en rekenen al op een grote exit.

Volgens Jeff Hayden is een eigen bedrijf de enige manier om écht stinkend rijk te worden. Ondernemers onderscheiden zich dan ook van de rest op 3 gebieden:

  • Ze maken gebruik van extern kapitaal
  • Ze hebben een exit-strategie
  • Ze maken gebruik van de nieuwste technologische snufjes

Wil je weten of jij de eigenschappen hebt om een echte ondernemer te worden, stel jezelf dan de volgende 4 vragen:

-1. Neem jij graag risico’s?

Een van de sterkste kwaliteiten van een ondernemer is dat hij risico durft nemen. Waar anderen volatiliteit en angst zien, zien ondernemers opportuniteiten en mogelijkheden.

-2. Wil je jezelf ontwikkelen?

Ondernemers willen alles weten waar ze mee bezig zijn. Ze zijn constant bezig met informatie te verwerken waardoor ze beter worden. Ze willen de beste zijn.

-3. Wat gebeurt er wanneer iemand ‘nee’ zegt?

‘Nee’ betekent voor een ondernemer iets anders dan ‘nee’ bij de rest. ‘Nee’ betekent voor een ondernemer dat hij op zoek gaat naar aanpassingen of alternatieven om het dan opnieuw te proberen. Ze weten dat falen een onderdeel is van hun groei.

-4. Hoe spendeer jij je vrije tijd?

Dit is op zich een strikvraag, ondernemers hebben geen vrije tijd. Tijd voor familie en hobby’s is belangrijk, maar work-life balance bestaat niet. Ondernemers staan steeds klaar om te werken indien dat nodig is.

Bron: Entrepreneur