Beleggen in opties Wat verkies jij: In de meeste gevallen weinig geld verdienen met een kleine kans op een groot verlies? In de meeste gevallen weinig geld verliezen met een kleine kans op een grote winst? De meeste mensen zullen voor optie 1 kiezen omdat onze hersenen zo geprogrammeerd zijn. Maar met optie 2 valt veel meer geld te verdienen. Jared Dillian begon zijn carrière als een optiehandelaar. Hij leerde over opties via het boek A Random Walk Down Wall Street. In dat boek ontdekte hij hoe je met weinig geld veel winst kan maken door middel van call opties.

Beleggen met opties is zoals een portefeuille durfkapitaal

Aangezien het eenvoudig is om veel geld te verdienen met call opties, vroeg hij zich af waarom de meeste mensen dit niet doen. Dat komt omdat 90% van de call opties waardeloos vervallen, 9% eindigt break even, maar in 1% van de gevallen heb je een gigantische winst te pakken. (Optie 1 in bovenstaande keuze) De meeste mensen vinden het niet leuk om 99 keer op 100 (een beetje) geld te verliezen. Ze zijn niet geprogrammeerd om te wachten op die ene winst die alle 99 verliezen meer dan goed maakt.

Je kan dit proces vergelijken met een portefeuille durfkapitaal: van de 100 tech start-ups gaan er 90 failliet, recupereer je bij 9 de initiële investering maar 1 ervan wordt de nieuwe Facebook.

Het schrijven van call opties geeft de belegger gelimiteerde verliezen met ongelimiteerde winst. Call opties

Is dit het moment om te beleggen met opties?

Soms zijn opties goedkoop en soms zijn opties duur. Op dit moment zijn opties heel goedkoop. Het is dus beter om opties te kopen (keuze 2) dan ze te verkopen (keuze 1). En zoals dat altijd gaat op de financiële markten wil iedereen nu opties verkopen. Wanneer de markt in crash modus komt, zal iedereen opties willen kopen. Je hebt dus altijd de keuze: riskeer je veel om weinig te verdienen of riskeer je een beetje om veel te verdienen. Aan u de keuze. Bron: Mauldin Economics