Warren Buffett Als jij dacht al alles gelezen te hebben over Warren Buffett, zullen onderstaande feiten je verbazen. Warren Buffett is niet alleen een uitzonderlijke belegger, hij is ook een uitzonderlijke zakenman. Die combinatie maakt hem werkelijk uniek. Toch maak je met Buffett ook ongewone dingen mee. James Altucher ging in 2003 naar de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway, net als 20.000 anderen. Het feest van Buffett is werkelijk verbluffend. Hij ontmoette daar een man die in 1976 200 aandelen Berkshire Hathaway kocht. Een jaar later verkocht hij 100 aandelen aan het dubbele van de prijs. De overige aandelen heeft hij nooit verkocht … en zijn nu $18 miljoen waard. Maar ook Buffett realiseerde ongewone dingen in zijn leven.

#1. Het huis

Warren Buffett woont nog steeds in een gewoon huis dat hij in 1956 kocht voor $31.500. Dat toont aan dat hij een bijzonder spaarzaam is en een ijzeren discipline heeft. Veel mensen kopen onmiddellijk een nieuw huis wanneer ze succes hebben.

#2. Zijn slechtste investering ooit

James Altucher vroeg ooit eens wat de slechtste investering was die Buffett ooit heeft gemaakt. Het was niet Conoco Phillips waar hij $1 miljard verloor. Het was ook niet Berkshire Hathaway, de textielfabriek die hij overnam. Berkshire werd een succes, maar de textielfabriek was een van zijn slechtste overnames ooit volgens Buffett. De slechtste investering ooit van Buffett was een benzinestation dat hij samen met een vriend kocht in 1951. Hij investeerde $2.000 terwijl hij op dat moment $9.600 had. Een Texaco benzinestation aan de overkant vernietigde de business en Buffett verloor alles. Dit had een grote invloed op de beleggingsstijl die Buffett later zo beroemd maakte.

#3. Hij werd geweigerd op Harvard

Harvard Business School begint stilaan een kwalijke reputatie te krijgen. Bill Gates en Mark Zuckerberg hebben hun studies er niet afgemaakt. Warren Buffett werd zelfs niet toegelaten tot de school.

#4. Buffett werd ooit onderzocht voor fraude

In de periode 1974-1976 liep er een onderzoek tegen Warren Buffett voor de manipulatie van penny stocks. De realiteit is dat Buffett daadwerkelijk het aandeel manipuleerde en hij geeft het ook halvelings toe. Maar uit angst voor zijn reputatie houdt Buffett dit potje bedekt. Buffett had wel een goede reden. Hij was een bedrijf aan het kopen en beloofde een aandeelhouder dat de prijs van het aandeel niet onder een bepaalde koers zou dalen. Uiteindelijk kwam Buffett er vanaf met een waarschuwing maar een van zijn bedrijven betaalde een boete van $115.000.

# 5. Zen

Het kan geen kwaad om de levensstijl van Buffett eens te kopiëren. Buffett heeft: – Geen computer op zijn bureau – Geen GSM – Speelt 12 uur bridge per week