De Dow Jones heeft haar beste maand augustus in 36 jaar achter de rug. Volgens Lindsey Bell, topstrateeg bij Ally Invest, zouden de volgende vier weken beleggers echter kunnen opschrikken.

Bell voorspelt dat volatiliteit een comeback zal maken als gevolg van seizoensgebonden trends in combinatie met een toenemende mate van onzekerheid.

De strateeg rangschikt de onzekerheid als het grootste algemene marktrisico in september. Bell haalt de impasse aan over een tweede steunpakket, aankomende fiscale begrotingsdebatten en het aftellen naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Met de toename van onzekerheid, ga je een toename van volatiliteit zien.

Volatiliteitsindex

De VIX of CBOE Volatility Index, wordt beschouwd als de angstmeter van de markt en weerspiegelt de toekomstige volatiliteit over een tijdspanne van een maand.

In de afgelopen twee maanden is de index met meer dan 13% gedaald. De laatste vijf handelssessies staat de index echter 18% hoger.

Bell verwachte dat de onzekerheid zal zorgen voor frequente dagelijkse schommelingen van 1% tot 1,5% in september.

Naarmate we dichter bij de verkiezingen of een andere belangrijke gebeurtenis komen, zal dit ruimte geven voor een terugkeer van dit soort volatiliteit.

Barbell aanpak

Bell, die momenteel een voorstander is van een “barbell aanpak” om te investeren, stelt voor om de zwakte te gebruiken als een strategische kans. Ze gelooft dat de cyclische of value-aandelen uiteindelijke een stevige basis zullen vinden.

Ze raadt een volledige blootstelling aan value-aandelen niet aan maar stelt dat je je portefeuille moet verdelen in value- en technologieaandelen. Technologie aandelen hebben niet per se economische groei nodig om het goed te doen waardoor deze een goede aanvulling zijn op value-aandelen.

Bron: CNBC

Foto: iStock