Marihuana-industrie

Het is een drukke tijd geweest voor Microsoft CEO Satya Nadella. Eerst was er de overname van LinkedIn en daarna was er de aankondiging dat de softwarereus zich ook gaat bezig houden met software te ontwikkelen voor de Marihuana-industrie.

Marihuana is in de Verenigde Staten bezig aan een sterke opmars. In een groot deel van de VS is marihuana al legaal voor medisch gebruik, maar ook voor recreatief gebruik wordt de softdrug steeds meer gelegaliseerd. Het is een van de snelst groeiende sectoren.

En daar willen steeds meer bedrijven hun grammetje van meepikken.

Beleggen in marihuana industrie

Software voor de marihuana-industrie

Microsoft kondigde een samenwerking aan met Kind Financial. Kind Financial maakt software om cannabisbedrijven in staat te stellen hun bedrijf te runnen en tegelijkertijd in orde te zijn met de wetgeving rond de verkoop van marihuana. Microsoft zal met Kind Financial de andere kant op kijken. Samen gaan ze software ontwikkelen voor de overheden om op te volgen of de bedrijven in orde zijn met de verschillende regels omtrent de verkoop van marihuana. Kind Financial zal gebruik maken van Microsoft Cloud for Governement. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor overheden om op een veilige manier de beoogde standaardreglementering te kunnen toepassen.

Marihuana-industrie is booming business

De verschillende Staten in de VS die marihuana reeds legaliseerden, zien een enorme toename in ontvangen belastinggelden en in het aantal bedrijven dat zich bezig houdt met de verkoop van marihuana. Om dit allemaal in goede banen te leiden, is er veel software nodig. Andere bedrijven profiteren dan weer van de enorme groei die de sector doormaakt. De marihuana-industrie is ondertussen al een miljardenindustrie geworden en experts verwachten dat de sterke groei nog lange tijd kan aanhouden.

Wie wil beleggen in de marihuana-industrie moet echter goed uitkijken. Wat je wel en niet mag doen, lees je in het speciale Marihuana Rapport van Slim Beleggen.