Rijk worden op jonge leeftijd, het is jammer genoeg maar weinigen gegeven. Maar dat wil niet zeggen dat het niet onmogelijk is. Een eigen succesvol bedrijf is de kortste maar moeilijkste weg. In alle andere gevallen is het beter om onderstaande 9 tips op te volgen.

En wie kan je beter vertellen hoe je op jonge leeftijd al miljonair kan worden dan diegene die het jou al hebben voorgedaan? Dit zijn de tips van 9 jonge miljonairs. Er is uiteraard geen garantie, maar … ‘May the odds be ever in your favour’ als je het wel doet.

# 1. Focus op inkomsten

Tegenwoordig kan je niet meer rijk worden door geld te sparen. De eerste stap die je moet zetten is dan ook om je inkomsten te verhogen. Grant Cardone ging van ‘tot over zijn oren in de schulden’ op zijn 21e tot miljonair op zijn 30e. Eerst verdiende hij $3.000 per maand en 9 jaar later $20.000 per maand.

# 2. Spaar om te investeren, niet om te sparen

De enigste reden om te sparen is om te investeren. Investeer je geld op een plaats waar je niet onmiddellijk aan kunt zodat je het niet gebruikt om een tekort op te vullen of voor noodgevallen. Gebruik nooit geld van het fonds waarin je investeert. Je kan bijvoorbeeld ook sparen in een pensioenfonds.

# 3. Vraag hulp

Je kan niet alles zelf blijven doen als je wilt groeien. Veel mensen durven geen hulp vragen omdat hun ego in de weg ligt. Maar door te investeren in andere mensen, kan je blijven groeien. Jij kan je specialiseren op bepaalde zaken terwijl andere specialisten andere taken overnemen.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

# 4. Don’t show off — show up

Zorg dat je bekend staat voor wat je doet, niet wie je bent. Blijf nederig en laat je rijkdom pas zien wanneer je het echt kunt veroorloven. Rijke mensen blijven rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn, arme mensen blijven arm omdat ze doen alsof ze rijk zijn.

# 5. Weet wanneer je risico’s moet nemen

Risico’s nemen vereist vertrouwen hebben in jezelf en in anderen, maar het moet gebeuren. Het lot zal je goedgezind zijn wanneer je blijft geloven. De meeste rijke mensen denken groot en spelen om te winnen. Je wordt niet rijk door op veilig te spelen.

# 6. Investeer in jezelf

De beste (en goedkoopste) investering die je ooit moet doen is in jezelf. Lees iedere dag minstens 30 minuten. Bill Gates leest minstens 50 boeken per jaar, Warren Buffett leest gedurende 80% van zijn dag,… lezen inspireert je tot grootse dingen.

<< Top 5 marihuana aandelen van 2017 >>

# 7. Mik op $10 miljoen, niet $1 miljoen

Er is geld genoeg op de planeet, er is alleen een tekort aan mensen die niet groot genoeg denken, aldus Grant Cardone. Mik hoog genoeg om je doel te bereiken. Rijk worden is simpel, maar niet eenvoudig. Het begint alvast met de juiste instelling.

# 8. Wees doortastend

Vermijd vermoeidheid in het beslissingsproces. Aandacht en focus zijn niet oneindig en kunnen een rem worden over je productiviteit. Waarom denk je dat Mark Zuckerberg altijd een jeansbroek draagt met een grijs T-shirt? Dan moet hij geen energie steken in het kiezen en kopen van kleren. Automatiseer sommige dagelijkse beslissingen en zorg ervoor dat je andere belangrijke beslissingen moet nemen op de momenten dat je nog over voldoende energie en focus beschikt. Zo ga je doortastend te werk.

# 9. Wees besluitvaardig

Je moet snel beslissingen kunnen nemen. Er zijn maar een eindig aantal uren in een dag waarin we ons voor de volle 100% kunnen focussen op wat we doen. Daarna kunnen we ook nog veel werk verzetten, maar met minder focus. Het is dan ook belangrijk om snel beslissingen te kunnen nemen zodat je optimaal kan renderen in de periode dat de focus het hoogste ligt. Uit een onderzoek blijkt dat iedere miljonair de kunst bezit om snel en krachtig beslissingen te nemen.

Bron: Business Insider

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>