(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt op weg naar een hoger slot, in afwachting van de uitkomsten van de presidentsverkiezingen. Circa een half uur voor het sluiten van de aandelenmarkten noteerden de belangrijkste beursgraadmeters in New York ongeveer een half procent hoger.

De financiële markten lijken daarmee voor te sorteren op een overwinning voor de democratische kandidaat Hillary Clinton.

Marktstrateeg Karyn Cavanaugh van Voya Financial denkt dat zodra de verkiezingen achter de rug zijn, beleggers zich zullen realiseren dat de bedrijfswinsten in het afgelopen kwartaal met 3 procent stegen, “en dat is iets om te vieren”.

Buiten de verkiezingen moesten beleggers het stellen zonder veel richtinggevend nieuws. Op macro-economisch vlak waren er slechts twee cijfers. Het aantal vacatures steeg in september naar 5,49 miljoen stuks. In augustus waren dit er nog 5,45 miljoen en in september 2015 waren dit er 5,36 miljoen.

Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf steeg in oktober. De vertrouwensindex dikte aan van 94,1 in september naar 94,9 in oktober. De cijfers in dit rapport wezen volgens de National Federation of Independent Business evenwel “op een recordniveau aan onzekerheid onder eigenaren van kleine bedrijven, wat direct verbonden is met de verkiezingen”.

De euro/dollar handelde dinsdagavond iets lager op 1,1024.

Stijgers en dalers

Tesla kocht het Duitse Grohmann Engineering om zo de productie van elektrische auto’s te kunnen opvoeren. Hoeveel er met de transactie is gemoeid, werd niet bekend gemaakt. Tesla werd een procent meer waard.

Valeant boekte afgelopen kwartaal verlies op een lagere omzet. Daarbij zei de farmaceut voor dit jaar op een lagere omzet en dito winst per aandeel te mikken. Desalniettemin boekt Valeant volgens CEO Joseph Papa vorderingen op weg naar het “nieuwe Valeant”. Beleggers hadden hier evenwel weinig boodschap aan en zetten het aandeel meer dan 20 procent lager.

Huizenbouwer D.R. Horton boekte meer omzet en winst in het afgelopen kwartaal. De orders stegen in het kwartaal met 7 procent tot 2,6 miljard dollar. Dit komt neer op een orderportefeuille van 8.744 woningen. Het aandeel verloor meer dan vijf procent.

Autoverhuurder Hertz Global kon ook rekenen op aandacht. Hertz maakte maandagavond bekend dat de kwartaalwinst sterk was gedaald en verlaagde de outlook. De onderneming rekent nu voor dit jaar op een aangepaste winst per aandeel die tussen de 0,51 en 0,88 dollar zal uitkomen. In augustus werd nog uitgegaan van 2,75 tot 3,50 dollar per aandeel. Het aandeel zal vermoedelijk een kwart lager sluiten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.