(ABM FN-Dow Jones) Wall Street ligt woensdag op koers voor een hoger slot. Met nog een paar uur handel te gaan, stijgt de S&P 500 ruim 2 procent, net als de Nasdaq en de Dow Jones index.

Marktanalisten wijzen op het herstel van de olieprijzen na de recente historische dalingen. Ook een deal over een nieuw stimuleringspakket voor kleine Amerikaanse bedrijven helpt het sentiment.

“Beleggers zijn minder bezorgd nu de oliemarkt zich niet langer in een vrije val bevindt”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

De junifuture op een vat West Texas Intermediate steeg woensdag 19 procent tot 13,80 dollar, ondanks een stijging van de Amerikaanse olievoorraden met 15 miljoen vaten.

Geopolitieke zorgen over hernieuwde spanningen tussen de VS en Iran hielpen de olieprijs woensdag, aldus marktanalist Ole Hansen van Saxo Bank.

Volgens investmentmanager Lisa Erickson van U.S. Bank Wealth Management gaat het op de oliemarkt echter niet alleen om de korte termijn impact maar ook de lange termijn en de financiële gezondheid van bedrijven in de sector en de eventuele impact op hun aandelen en obligaties.

Ondertussen blijft het sentiment kwetsbaar, ook gezien de impact van het coronavirus op de winstcijfers van bedrijven. Investment manager Ken Peng van Citi Private Bank sluit niet uit dat de winst van bedrijven wereldwijd dit jaar wordt gehalveerd door de crisis. 

De euro/dollar noteerde woensdagavond 0,4 procent lager op 1,0817. 

Bedrijfsnieuws

In het spoor van de hogere olieprijs stijgen Exxon Mobil en Chevron woensdag ruim 2 procent.

AT&T heeft in het eerste kwartaal van 2020 meer winst geboekt dan een jaar eerder, maar de aangepaste winst per aandeel viel wel iets lager uit onder invloed van het coronavirus. Vanwege het gebrek aan zicht op mogelijk economisch herstel van de pandemie, onthoudt AT&T zich van een financiële verwachting voor de rest van het jaar. Het aandeel verliest 1,3 procent.

Kimberly-Clark heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer omzet en winst geboekt en overtrof ook de verwachtingen van analisten op Wall Street. De Kleenex-maker ziet de beurswaarde woensdag met 0,1 procent afnemen.
 
Texas Instruments heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht met een omzetdaling van 7 procent op jaarbasis, waar Wall Street een sterkere krimp vreesde. De winst van 1,24 dollar per aandeel was ruim boven de verwachting van 1,00 dollar. Texas Instruments wil zijn chip-productie grotendeels op peil houden, ondanks dat veel klanten minder bestellen, omdat het bedrijf goed voorbereid wil zijn op het economisch herstel na de coronacrisis. Het aandeel stijgt 2,7 procent.

Baker Hughes is het afgelopen kwartaal diep in de rode cijfers gedoken, met name vanwege een afschrijving van 14,8 miljard dollar. Het aandeel daalt 1,0 procent.

Delta Airlines rapporteerde voor het eerst in vijf jaar een nettoverlies, vanwege de effecten van de coronaviruspandemie op de lucthvaartsector. Het aandeel verliest 4,0 procent.

Netflix heeft dinsdag nabeurs beleggers verrast met veel meer nieuwe abonnees dan verwacht. De streamingdienst profiteerde van het feit dat er wereldwijd veel meer mensen thuis blijven vanwege de corona-uitbraak en kreeg er in het eerste kwartaal wereldwijd 15,77 miljoen abonnees bij. Het aandeel daalt toch 3 procent omdat de winst onder verwachting bleek.

Snap heeft de verwachtingen overtroffen met zijn omzet, nadat analisten hun taxaties neerwaarts hadden bijgesteld vanwege de verspreiding van het coronavirus. Het aandeel wint woensdag bijna 30 procent.

Aandelen Expedia worden 9 procent meer waard na een bericht in The Wall Street Journal dat het online reisbureau gesprekken voert over de verkoop van een belang aan private equity firma’s.

Facebook heeft een belang van iets minder dan 10 procent genomen in de Indiase telecomoperator Jio Platform voor 5,7 miljard dollar. Het aandeel Facebook stijgt ruim 7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.