iran-gaat-olieproductie-fors-verhogen De olieprijs is de afgelopen handelsdagen onder de 40 dollar per vat gedoken. Sinds de top van juni heeft zowel ruwe als brent olie al meer dan 20 procent aan waarde moeten inleveren. En volgens Michael Cohen, van zakenbank Barclays, is de kans groot dat de olieprijs nog wel een tijdje onder druk zal blijven staan. Allereerst laat Cohen weten dat de zomerperiode normaal gesproken een goede tijd is voor de oliemarkt. Maar op dit moment noteren de olievoorraden op het hoogste niveau gemeten over de afgelopen twee decennia en die voorraad kan nog wel maandenlang zo hoog blijven.

Oliemarkt kan het de komende tijd nog lastiger gaan krijgen

oliemarkt-overaanbod Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar oliegerelateerde producten de afgelopen maanden flink is teruggevallen. Cohen benadrukt dat die vraag de komende tijd nog verder kan gaan terugvallen als reactie op het besluit van de Britse bevolking om uit de EU te stappen. De wereldeconomie gaat een onzekere tijd tegemoet waarin duidelijk moet worden hoe de Brexit precies vorm gaat krijgen. Consumenten zullen voorzichtiger worden en als reactie daarop de producenten uiteindelijk ook. Het aanbod zal gereduceerd worden en als gevolg daarvan zal er minder vraag naar olie zijn. Het overaanbod op de oliemarkt zal standhouden zolang de olielanden niet hun olieproductie willen verlagen. Saoedi-Arabië exporteert bijvoorbeeld nog steeds, ondanks de lage olieprijs, 500.000 vaten olie per dag.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …