Vastgoedcrisis UK Steeds meer Britse vastgoedfondsen weigeren hun klanten nog te betalen. Er dreigt paniek onder de beleggers die vrezen dat de vastgoedprijzen in elkaar gaan stuiken na de beslissing om uit de Europese Unie te stappen. Londen is een van de meest overgewaardeerde vastgoedsteden ter wereld. De vrees bestaat nu dat veel bedrijven hun personeel uit Londen gaan weghalen waardoor de vastgoedmarkt in een crisis terecht kan komen. Uit een rondvraag blijkt dat 7% van de financiële bedrijven in Londen overweegt Groot-Brittannië te verlaten, 17% was nog niet zeker of ze hun thuisbasis in het land van de Queen willen behouden. Uit voorzorg willen beleggers hun geld uit de vastgoedfondsen halen. Maar dit gebeurt zo massaal dat de vastgoedfondsen weigeren om hun klanten te vergoeden.

Dit is een goede les dat je van illiquide activa geen liquid product kan maken.

Nieuwe vastgoedcrisis in de maak?

Analisten vrezen dat de vastgoedprijzen in Londen de komende 3 jaar met 20% kunnen dalen. Hierop haalden beleggers al 5,7 miljard pond uit vastgoedfondsen Henderson Global Investors (£3,9 miljard), Columbia Threadneedle Investments (£1,4 miljard) en Canada Life (£450 miljoen). Vastgoedfonds Aberdeen verlaagde de waarde van zijn portefeuille van £580 miljoen met 17% en schorste de uitbetalingen gedurende 24 uur zodat beleggers de tijd kregen om goed na te denken vooraleer ze zouden overgaan tot een verkoop. Aberdeen

Déjà Vu 2008

Veel beleggers in vastgoed krijgen een déjà vu met 2007 – 2008. Tijdens de financiële crisis werden terugbetalingen ook opgeschort waarna de Britse vastgoedprijzen 40% daalden vanaf hun piekniveau. Sinds de Brexit-stem van 23 juni zijn er al 7 vastgoedfondsen die hun uitbetalingen hebben opgeschort. Hiermee wordt er zo’n £15 miljard geblokkeerd. Uiteraard kunnen de blokkeringen zelf een nefast effect hebben. Er is nog geen indicatie dat de Brexit een invloed heeft om de vastgoedmarkt, maar deze ontwikkeling kan die trend wel in gang zetten.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …