Miljardair en hedgefund manager Paul Singer, oprichter van hedgefund Elliott Management Corporation (EMC) waarschuwde onlangs voor de grootste bubbel die deze wereld ooit tegemoet is getreden. Hij had het hier over de obligatiemarkt.

Paul Singer spreekt duidelijke taal

Tijdens zijn toespraak bij het CNBC Delivering Alpha Conference adviseerde hij elke investeerder in de zaal om het bezit van obligaties af te bouwen. Hij noemde het inkomen afkomstig van midden- tot lange-termijn obligaties afkomstig van de G-7 een ‘slecht idee’. Onder de G-7 wordt onder andere Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Europese Unie verstaan – zeg maar de ‘betere economieën’ in deze wereld.

Paul Singer

De obligatiemarkt is een markt van ongeveer 60 biljoen dollar ($60.000.000.000.000). Ruim 16 procent daarvan geeft op dit moment al een negatieve opbrengst. Hij voegde daaraan toe dat de verhouding van kosten en baten in deze markt een nog nooit eerder geziene asymmetrie hebben vertoond tussen een mogelijk verder potentieel van opbrengsten en risico – nog ‘nooit’!

Paul Singer, tevens filantroop zoals vele miljardairs dat zijn, is daarentegen een bijzonder liefhebber van goud. Volgens Paul is goud te beperkt aanwezig in de gemiddelde portefeuille van beleggers hetzij institutionele beleggers ofwel particuliere beleggers. Dat is vooral opvallend daar de prijs van goud zwaar ondergewaardeerd is. Het bezitten van goud is volgens Paul tevens een tegengestelde van het vertrouwen in centrale banken. En laat het toeval nu dat het vertrouwen in deze centrale banken met de dag enkel alleen maar afneemt.

Niet enkel Paul Singer, maar tevens een toenemend aantal hedge fund managers laten hun negatieve klanken omtrent centrale bankiers horen. Centrale banken zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een groeiend aantal verborgen risico’s. Zo wordt er gewaarschuwd voor de alsmaar toenemende schulden die door de centrale banken blijvend uitgebouwd worden.

Paul Singer is al langer een voorstander van goud. Gebleken is dat zijn ‘lange termijn’ visie er één is om te volgen. Al eerder schreven we op Slim Beleggen over zijn visie op goud, en hier is niks aan veranderd.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER