Een perfecte werk/leven balans is een grote uitdaging, vooral voor veel ondernemers. Een verkeerde balans kan een nefast gevolg hebben voor je werk of je familieleven. Richard Branson geeft 6 tips om tot een perfecte balans te komen. Richard Branson zegt zelf dat zijn grootste succes de goede balans is die hij weet te behouden tussen werk en leven. 6 gewoontes hebben hem daarbij geholpen.

# 1. Vroeg opstaan

Richard Branson staat om 5 uur in de ochtend op. Dat geeft hem een paar extra uren om aan sport te doen en met zijn gezin door te brengen. Dit geeft hem positieve energie voor de rest van de dag. Hij raadt aan dat iedereen een routine zoekt waarbij ze het meeste werk kunnen verrichten op het meest productieve tijdstip van de dag.

# 2. Limiteer je internet

Branson zelf houdt ook van sociale media, email en andere communicatiemogelijkheden die de technologie te bieden heeft, maar het mag je leven niet gaan overheersen. Hij limiteert de tijd dat hij doorbrengt op het internet voor niet-professioneel gebruik. Als je niet oplet, wordt sociale media een afleiding in plaats van een handig medium.

# 3. Maak lijstjes

Branson staat erom bekend altijd een notitieboek mee te nemen waar hij gaat. Alles wat Virgin zo groot maakte, begon met een notitie of een tekening in dat notitieboekje. Door alles te noteren, maakt hij zijn hoofd vrij op de momenten dat hij niet aan het werken is.

# 4. Tijd maken voor sport

Sporten zorgt voor meer energie, een betere focus en hogere concentratie. Het zorgt zelfs voor een betere nachtrust. Het maakt niet uit welke sport je doet, zolang je maar iets doet dat je leuk vindt zodat de stress verdwijnt.

# 5. Maak tijd voor je geliefden

Het is de prioriteit van Richard Branson om iedere dag tijd door te brengen met zijn vrouw. Dat herinnert hem eraan waarom hij alles doet. Soms is het slechts een telefoontje of een Skype, maar even het werk aan de kant zetten voor het thuisfront maakt hem meer ontspannen. Soms leer je zelfs dingen die je kan toepassen op je business.

# 6. Omarm nieuwe dingen

Het leven is een proces waarin je blijft leren. Branson zelf probeert om minstens iedere dag iets nieuws te leren. Probeer iedere dag iets anders en kijk waar het je brengt en wat je ervan kan leren. Het leven is een avontuur.