In 1962 kende Phil Knight niets van het ontwerpen van schoenen, niets van management en hij had geen geld. Toch startte hij zijn eigen bedrijf op dat later Nike werd gedoopt. Nu haalt Nike jaarlijks zo’n $34 miljard omzet, heeft 74.000 mensen in dienst en is het een van de bekendste merken ter wereld.

Ondanks het gebrek aan kennis en ervaring, slaagde Phil Knight erin om een miljardenbedrijf uit de grond te stampen. Hij begon met het verkopen van loopschoenen uit de koffer van zijn auto. Knight herkende namelijk al in een vroeg stadium een nieuwe trend.

Hij maakte gebruik van de opmars van het lopen onder de bevolking in de jaren ’60. Later werd dat de jogging hype. Daarna volgde de fitness hype, … En iedere keer maakte Nike gebruik van deze nieuwe markt die ontstond.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Maar het belangrijkste is volgens Knight niet alleen het ontdekken van een nieuwe trend, je moet ook met de juiste mensen samenwerken. Hij en zijn team zijn er al decennia in geslaagd om de markt juist te analyseren, te leveren waar de consument behoefte aan heeft en het juiste talent aan te trekken om dit allemaal te realiseren.

Het succes van Nike komt doordat Knight goed is in het evalueren van mensen. Dit zorgde voor de juiste partners, het juiste personeel maar ook het juist begrijpen van de klant.

Een eigen bedrijf beginnen schrikt veel mensen af. Velen vrezen dat ze daarvoor niet voldoende kennis hebben. Maar je moet ook niet alles alleen doen. Je moet er gewoon aan durven beginnen. Zoals Phil Knight, oprichter van Nike, zegt; ‘Just Do It!’

Bron: Inc.com