Ondanks politieke tegenwind is Bitcoin in India een legaal betaalmiddel geworden. De 3 grootste Bitcoin handelsplatformen proberen al jaren de markt zelf te reguleren, en daar heeft de Indiase overheid oren naar gekregen. Het is zelfs zo ver gekomen dat de Indiase overheid Bitcoin aanvaardt als wettelijk betaalmiddel. Bitcoin kan als een van de weinige cryptomunten stijgen na dit nieuws.

Zebpay, Coinsecure en Unocoin opereren al 3 jaar onder een zelf gereguleerd platform om witwaspraktijken tegen te gaan. Zonder regulering van de overheid hebben ze de digitale gedecentraliseerde markt kunnen sturen naar een wit systeem.

Er werd al maanden gedebatteerd in India over Bitcoin. Sommige parlementsleden vonden dat de grootste cryptomunt eerder een Ponzi was dan een vernieuwing. Maar op 14 april kwam het bericht dat de Minister van Financiën de legale status van Bitcoin zou onderzoeken.

Ondanks de stevige tegenwind heeft de Indiase overheid er toch voor gekozen om Bitcoin als legaal betaalmiddel toe te staan. Ze gaan de Bitcoin platformen ook meer mogelijkheden geven om de markt verder te ontwikkelen. Er wordt een task force opgericht die op korte termijn een kader moet ontwikkelen om de legalisering te finaliseren.

In de aanloop naar deze beslissing nam het handelsvolume in Bitcoin toe in India. India zou de laatste dagen goed zijn geweest voor 11% van het globale handelsvolume BTC-USD.

Terwijl de meeste cryptomunten vandaag terrein moeten prijsgeven, stijgt Bitcoin door de verhoogde interesse en handelsvolume uit India. Iedere nieuwe markt die wordt aangeboord, brengt nieuw kapitaal naar Bitcoin.