Over rendement gesproken, Scott Blumstein was niet de enige die als winnaar uit de World Series of Poker stapte. Om de kosten van de deelname ($10.000) te financieren, ging pokerspeler Blumstein geld ronselen bij vrienden, familie en investeerders. En dat bracht veel geld op deze keer, iedere inleg van $60 van zijn vrienden werd door zijn winst $40.000.

In de pokerwereld is het niet abnormaal dat vrienden, familie en zelfs ‘investeerders’ een pokerspeler geld toe stoppen om mee te kunnen doen aan een groot evenement. Voor het tornooi was Scott Blumstein nog een redelijke onbekende pokerspeler voor het grote publiek. Toch waren er die hem steunde nadat hij deze tweet verstuurde.

Volgens ESPN hebben Peter Gerolamo, Aldo Boscia, John Scuteri en Nick Muldrow $60 gegeven aan Blumstein. Zij krijgen na de winst van hun vriend ieder $40.000 in de plaats. Hun gift was in eerste instantie meer om hun vriend te steunen dan om de $10.000 bij elkaar te krijgen, maar daar zullen ze nu niet rouwig om zijn.

Nadat Blumstein de finale bereikte, was hij al zeker van $1 miljoen prijzengeld. Daarop vlogen de 4 vrienden naar hem toe om hem aan te moedigen tijdens de finale. Blumstein ging uiteindelijk aan de haal met de grootste prijzenpot. En zijn vrienden hebben de investering van hun leven gedaan.