trump-rally

Nog steeds zijn niet alle mensen gewend aan het feit dat Donald Trump deze maand het stokje zal gaan overnemen van Barack Obama. Tot verrassing van velen wist Trump in november Clinton te verslaan. En tot nu toe lijkt het er op dat de gevoerde politiek van Donald Trump succesvol is.

consumentenvertrouwen-amerika

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen gestegen is naar het hoogste niveau sinds het jaar 2001. Daarnaast zijn de verwachtingen van de Amerikanen ook op het hoogste niveau terecht gekomen in meer dan 13 jaar tijd.

2017: het jaar van de waarheid voor Trump

De gevoerde politiek van Donald Trump heeft tot nu toe een positieve invloed op de Amerikaanse burgers. De verwachtingen zijn hooggespannen en de burgers rekenen er op dat Trump de Amerikaanse economie nog harder zal laten groeien.

Maar, daar zit misschien ook wel het grote probleem. Het jaar 2017 gaat voor Trump het jaar van de waarheid worden. Het afgelopen jaar kon hij bouwen op zijn ‘beloftes’, maar de komende maanden zal hij deze beloftes moeten waarmaken.