passief beleggen

Een van de populairste universiteiten ter wereld is toch wel de Harvard University uit de Verenigde Staten. De studenten die hier hun diploma willen behalen moeten flink wat centen neertellen. Maar, Harvard University op je CV is min of meer een garantie voor werk.

De analisten van Business Insider hebben onlangs een onderzoek uitgevoerd om er achter te komen hoe de Amerikaanse universiteiten presteren op het gebied van beleggen. Uiteraard wordt het vermogen van deze universiteiten belegd door diverse fondsbeheerders, maar de resultaten zullen u wellicht doen verbazen.

Harvard University: Beleggingsverlies in 2016

havard1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat Harvard University de welvarendste universiteit is van de Verenigde Staten. Normaliter zouden we dan mogen verwachten dat deze school ook de meeste middelen in huis heeft om het beste rendement neer te zetten.

havard2

Maar, verrassend genoeg laat de tweede staafgrafiek zien dat de Harvard University er een dramatisch jaar op heeft zitten op het gebied van beleggen. De universiteit wist een beleggingsverlies te boeken van -2,2%. Het is voor Harvard te hopen dat dit beursjaar wat gunstiger uitpakt.