prijs voor Bitcoin

Voor de eerste keer in de geschiedenis ligt de prijs voor 1 Bitcoin hoger dan de prijs voor 1 ounce goud. Zeggen dat Bitcoin nu meer waard is als goud, is echter te ver gezocht. Bitcoin heeft nog een hele weg af te leggen om de goudmarkt te benaderen. Bitcoin steeg vorig jaar al meer dan 100% en de mogelijkheid van een Bitcoin-ETF zet de markt ook in 2017 onder stoom. Dus de mogelijkheden rond de cryptomunt groeien wel.

In nominale termen staat Bitcoin nu hoger dan goud. Echter de prijs voor 1 Bitcoin is een eenheid terwijl de prijs voor goud een gewicht vertegenwoordigt. Bitcoin met de goudprijs vergelijken is appelen met peren vergelijken. Aan de huidige koers heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van $20 miljard tegenover $70.000 miljard voor goud.

Goud vs Bitcoin

Zeggen dat Bitcoin meer waard is dan goud, is als zeggen dat het bedrijf Seaboard Corp meer waard is dan Apple. Seabord Corp heeft een beurskoers van $4.200 per aandeel en Apple zo’n $116 per aandeel. De marktwaarde van Apple is echter 126 keer groter dan die van Seaboard.

Zorg dat u deze unieke kans niet mist, via onze Bitcoin Gids.

Bitcoin wordt steeds belangrijker

Maar Bitcoin werkt wel stevig aan zijn reputatie om een moderne versie te worden van goud. Bitcoin verovert stap voor stap een deel van de globale geldmarkt. En die markt is immens. Zoals gezegd is de marktwaarde van goud al zo’n $70.000 miljard. De waarde van het contant geld is ongeveer even groot, maar de waarde van de globale geldmarkt, het fiatgeld, is daar nog een veelvoud van.

Marktwaarde Bitcoin vs goud en contant geld

Bitcoin is echter niet de enige cryptomunt die opmars maakt. Er is ook Ethereum dat de blockchaintechnologie op een hoger niveau brengt. Beide munten lijken alvast een veelbelovende toekomst en een gigantisch opwaarts potentieel te hebben. Maar de cryptomunt vergelijken met goud, is momenteel nog een brug te ver. Iemand die zich wil indekken tegen monetaire rampspoed, houdt beste beide activa goed in het oog.

Bronnen: Zerohedge + Business Insider