Een aantal maanden terug bevond de Amerikaanse aandelenmarkt zich in een zeer sterke opwaartse trend met erg weinig – of zelfs bijna geen – volatiliteit.

Daar is echter een abrupt einde aan gekomen in het begin van Februari dit jaar.

De indexen kregen in een korte periode een behoorlijke klap te verduren van meer dan 10%, beleggers panikeerde en de geest van de catastrofale crash in 2008 was weer springlevend.

Echter is er – als je onder de spreekwoordelijke motorkap kijkt van de economie – eigenlijk niet veel reden om je echt ongerust te maken…

De omzetten die de Amerikaanse bedrijven realiseren momenteel zijn namelijk ontegensprekelijk heel erg goed, zelfs beter als de hoogste voorspellingen van analisten!

Bij RBC Capital Markets hebben ze nagekeken wat er nu precies speelt op het gebied van deze bedrijfsomzetten en ze zien een steeds wederkerend fenomeen verschijnen, bekijk onderstaande grafiek maar eens.

RBC stelt vast dat een periode van bijzonder goede omzetten wel vaker gevolgd wordt door zwakte in de indexen, en dat dus ondanks dat deze bedrijven erg goede resultaten laten zien een correctie eigenlijk helemaal niet ongewoon is.

Zolang deze bedrijven goede resultaten blijven voorleggen ziet de toekomst er nog altijd goed uit, de geschiedenis geeft namelijk aan dat in dat geval de indexen de komende 2 jaar minimaal 12% hoger gaan!

Mocht dit uiteindelijk toch de piek te zijn geweest in de omzetten die deze bedrijven konden realiseren dan is het opletten geblazen, dan kunnen de indexen namelijk nog een stuk lager!

Maar tot zover is het volgens RBC nog te vroeg om te concluderen dat we de top hebben bereikt in de indexen en dat we nu daadwerkelijk in een berenmarkt verzeild zijn geraakt.

Het is alvast iets dat je als belegger zeker en vast moet volgen de komende tijd, nu meer dan ooit tevoren!