goudprijs najaar

RBC Capital Markets commodity strategist, Christopher Louney liet op zakenzender CNBC optekenen dat goud heeft gepiekt. Hij ziet goud nu tegen het jaareinde afbrokkelen tot $1258 per ons.

De 24%-rally van goud dit jaar is volgens Louney volledig gerechtvaardigd. “Het was zowat de perfecte storm voor goud maar vandaag is onzekerheid over Brexit, de monetaire politiek van de Fed en de algemene economie op haar retour.

Ook de effecten van de hogere volatiliteit van begin dit jaar en de zeer lage rendementen zijn ter ondersteuning van de goudprijs uitgespeeld.

De rol als vluchthaven is voor goud duidelijk aan het verminderen, zegt Louney, en sinds het hoogtepunt van 6 juli heeft de goudprijs reeds 4% van haar waarde verloren. “We zien de verliezen verder oplopen want de rally is volgens ons verleden tijd. Tegen eind 2016 tippen we op een goudprijs van $1258.” De RBC-strategist beseft dat dit een zeer onpopulair standpunt is maar we zien nu eenmaal neerwaarts potentieel in de goudprijs.
goudprijs

 

RBC: Federal Reserve steunt niet meer

RBC is bovendien van mening dat de Fed niet eeuwig de monetaire teugels zal laten vieren. “De Fed zal niet altijd goud blijven ondersteunen met een zeer soepel monetair beleid. We denken dat het niet doorvoeren van een renteverhoging later in september reeds in de koers ziet. Misschien zit er na de rentebeslissing van de Federal Reserve een mini-rally van goud in maar we zijn er vrij zeker van dat we het hoogtepunt van het jaar, $1365 niet zullen terugzien. In de markten zijn er altijd uiteenlopende meningen, zo zit het beestje nu eenmaal in elkaar. Ziehier wat wij echter van de goudmarkt en -beleggingen denken.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>