De regel van 20 is zó eenvoudig dat het écht werkt. De regel van 20 werd uitgevonden door Warren Buffett, een van ’s werelds rijkste mensen. Het zorgt ervoor dat je weinig tot geen foute beslissingen meer maakt. Daarmee kan jij al jouw financiële beslissingen kneden tot een succesvol geheel dat je zonder veel problemen rijk kan maken.

Er is de klassieke 80/20 regel waarbij 20% van je inspanningen 80% van je succes uitmaken. Maar de regel van 20 van Warren Buffett maakt van jou pas echt een succesvolle machine. Warren Buffett gebruikt hem al decennia lang, met groot succes. Je kan hem zelfs op verschillende niveaus toepassen.

Dit is hoe je volgens Warren Buffett de regel van 20 moet toepassen:

Stel dat je een kaart hebt met 20 vakjes. Iedere keer je een belegging of investering doet, moet je een van die 20 vakjes aanvinken. Wanneer alle 20 vakjes vol zijn, mag je geen beleggingen meer doen. – zegt de miljardair.

De regel van 20 zorgt ervoor dat je héél goed moet nadenken voor je een belegging doet. Je wordt gedwongen om alle informatie te verzamelen die je hebt. Je zal veel voorzichtiger zijn en niet constant op iedere opportuniteit springen die voorbij komt.

We worden veel te vaak overmand door emoties wanneer we een opportuniteit zien. We nemen daarop overhaaste beslissingen.  Wanneer je maar 20 beslissingen in je leven mag nemen, zal je niet van de hak op de tak springen. Het aantal opportuniteiten zal beperkt worden tot diegene die het meeste waarde creëren en niet diegenen die er het beste uitzien.

De regel van 20 kan je ook op andere zaken toepassen

Stel dat je in een maand maar 20 dingen mag doen. Iedere keer je iets doet, moet je een vakje aanvinken. Op die manier zal je alleen maar doen wat écht belangrijk is. Dat is een eigenschap van veel succesvolle mensen: focus op wat belangrijk is, de rest laat je door anderen doen.

Of je kan beslissen dat je maar aan 20 dingen geld uitgeeft in de maand. Zo ga je alleen maar dingen kopen die écht noodzakelijk zijn en verspil je geen geld aan onnodige uitgaven.

De regel van 20 is zo eenvoudig dat het werkt. Het enige dat je nodig hebt, is de discipline om het toe te passen. 20 en niet meer, dat kan jou rijk maken.

Bron: CNBC

Lees hier alles wat je moet weten over het leven van Warren Buffett