Rijk worden niets doen

Er is toch niets zo leuk dan geld verdienen terwijl je niets doet. Wat als je verschillende passieve inkomstenbronnen kunt aanboren zodat je op elk moment van de dag geld kan verdienen, zelfs in je slaap. Volgens de meeste miljonairs is dat de beste manier. Dit zijn enkele tips.

Wie iets extra wil verdienen, kijkt dikwijls naar een 2e job. Maar in plaats van extra te gaan werken, kan je beter het geld voor jou laten werken. Met een passief inkomen moet niet je niet zelf die extra manuren kloppen, dat gebeurt automatisch.

Je zal ze vermoedelijk niet allemaal kunnen doen, maar enkelen kunnen je al een heel eind op weg helpen.

# 1. YouTube video’s

De markt voor visuele content groeit enorm. Je kan video’s maken voor YouTube in het gebied dat jou het beste ligt: muziek, comedy, opinies, … daar kan je een Google AdSense aan koppelen waardoor er advertenties over je video’s komen. Iedere keer iemand op de advertentie klikt, verdien je geld. Het moeilijkste is enkel video’s maken die massaal bekeken worden.

# 2. Affiliate marketing

Diegene die een eigen blog of website hebben, kunnen producten aanbieden waarbij ze een percentage als commissie krijgen. Er zijn duizenden bedrijven die deze verkoop van producten op andere sites promoten. Zorg er wel voor dat het product relevant is voor je eigen website/blog.

# 3. Foto’s verkopen

Ben je een amateurfotograaf en kan je mooie foto’s maken? Er zijn websites die foto’s kopen voor hun platform zoals  Shutterstock en iStockphoto. Soms bieden ze zelfs een deel van de opbrengst iedere keer je foto over de toonbank gaat. Een enkele foto kan je zo al een constante stoom aan inkomsten bezorgen.

# 4. Dividendaandelen

Een portefeuille dividendaandelen zorgt ook voor een stroom aan inkomsten. Er zijn bedrijven die al tientallen jaren op rij een dividend uitkeren, zo kan je de grillen van de markt overleven. Leg de focus op inkomen en niet op kapitaalwinst. Wanneer je met de opbrengsten opnieuw dividendaandelen koopt, stijgen je inkomsten omdat je dan dividend op je dividend ontvangt.

# 5. Koop een blog

Veel blogs genereren inkomsten via Google Adsense. Dit zorgt voor een constante stroom aan inkomsten. Algemeen worden blogs verkocht voor 24 keer de maandelijkse opbrengst. Dit wil dus zeggen dat je na 2 jaar volledige winst draait. Een blog die €250 per maand opbrengt, kost dus zo’n €3.000 maar brengt ieder jaar €1.500. Zelfs oudere blogs kunnen nog steeds geld opbrengen met enkele populaire artikels.

# 6. Maak een app

Hoeveel apps bestaan er niet voor Android of in de Apple Store? Er zijn honderden miljoenen smartphones over heel de wereld met tientallen apps. Mensen downloaden apps als nooit tevoren. Wie kan programmeren kan zijn eigen app ontwikkelen en de royalties stromen binnen. Weet je niet hoe je moet programmeren? Geen erg, lees dit even  “How I Made $19,000 on the App Store While Learning to Code.” of huur iemand die je ideeën kan omzetten in een populaire applicatie.

# 7. Verkoop je producten

De ‘maakindustrie’ was vroeger enkel weggelegd voor de grote investeerders. Nu kan iedereen zijn ideeën omzetten in producten en verkopen via het internet. Je kan producten verkopen via je eigen website of je kan een affiliate programma opzetten. Amazon heeft zelfs een programma lopen dat ze jou producten maken, adverteren, opslaan en verkopen. Je hebt dan enkel nog een idee nodig.

# 8. Beleg in vastgoed

Voor veel mensen lijkt een huis kopen de enige vorm om vastgoed te kopen. Vastgoed is een perfect middel om een passief inkomen op te bouwen, en dat kan zelfs zonder een huis te kopen. Op de aandelenmarkt noteren vastgoedfondsen (in de Verenigde Staten REIT’s genoemd). Deze vastgoedportefeuille worden beheerd door professionals en betalen dikwijls een aardig dividend uit.

# 9. Verhuur een extra kamer via Airbnb

Airbnb is ontstaan uit 3 luchtmatrassen die werden verhuurd in een klein appartement. Op dit moment is Airbnb actief over heel de wereld en is het tientallen miljarden waard. Via Airbnb kan je tijdelijk een slaapplaats aanbieden. Die kamer die altijd leeg staat, kan zo dienen als extra inkomsten.

# 10. Creëer een online cursus

Iedereen is wel expert op een of ander gebied. Waarom schrijf je geen cursus over je passie die je online kan aanbieden. Een goede cursus beantwoordt vragen die anderen hebben. Je kan dat uitschrijven, met video’s begeleiden of podcasts inspreken.

Bron: Business Insider