Iedereen kan miljonair worden in zijn leven. Veel hangt af van jouw instelling en wat je bereid bent om te doen. Rijkdom-manager David Bach heeft een zeer eenvoudige formule bedacht die iedereen rijk kan maken. Het enige dat je moet doen, is wat meer aan jezelf denken.

De ideale formule om miljonair te worden, is 14% van je inkomen sparen en beleggen. Wie er in slaagt om 14% van zijn inkomen aan zichzelf te betalen en dit geld te sparen en investeren, zal tegen zijn 60e miljonair zijn.

En 14% is niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Dit komt erop neer dat je 1 uur per dag voor jezelf moet werken. Wie het eerste werkuur van de dag voor zichzelf spaart, zal op het einde van zijn carrière minstens miljonair zijn.

We werken zo’n 90.000 uur in ons leven. Wanneer je daarvan 14% voor jezelf houdt, heb je op het einde 12.600 uur voor jezelf gewerkt. Aan €10 per uur is dat al €126.000. Laat dat geld nog eens geld opbrengen door te beleggen over een periode van 30 à 40 jaar, en je bent miljonair.

Volgens David Bach zijn er te veel mensen die denken dat ze niet genoeg geld verdienen om te sparen, laat staan om te beleggen. Maar dat is een zwakke mentaliteit.

Regel nummer 1: Betaal jezelf eerst

Iedereen kan 14% van zijn inkomen sparen, aldus Bach. De kans is echter groot dat je te veel geld uitgeeft aan dingen die je niet nodig hebt. Wanneer je dat kan laten, is het wel mogelijk om 14% van je inkomen te sparen.

Het meest eenvoudige om 14% van je inkomen te sparen, is door jezelf eerst te betalen. In plaats van het geld te sparen dat er overblijft op het einde van de maand, is het beter om eerst te sparen en daarna pas uit te geven wat er nog overblijft.

Dat geld kan je dan sparen en beleggen. Met de juiste beleggingen kan je over de termijn van je carrière vrij eenvoudig miljonair worden, aldus David Bach.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock