SPAC’s waren in 2020 enorm populair en ook 2021 belooft een uitzonderlijk goed jaar te worden. Bernard Arnault, voorzitter van luxegroep LVMH en de rijkste man van Europa, is de laatste miljardair die zich op de SPAC-hype stort.

SPAC’s of black-check companies, trekken kapitaal aan via een beursgang om bestaande bedrijven te kopen. In het verleden waren ze een obscuur deel van de markt, maar het laatste jaar zijn ze geëxplodeerd in populariteit.

De investeringsmaatschappij van Arnault, Financière Agache, bundelt haar krachten met de Franse vermogensbeheerder Tikehau Capital en twee vooraanstaande Europese bankiers om een SPAC op te richten. Deze SPAC zal op jacht gaan naar potentiële overnames in de Europese financiële sector.

Tikehau Capital verklaarde dat de potentiële doelwitten onder meer fintechbedrijven, verzekeringsdiensten en financiële dienstverleners zijn. De focus zal liggen op schaalbare platforms die een sterk winstgroeipotentieel hebben.

SPAC’s in Europa

Hoewel de Europese beurzen tot dusver de hausse grotendeels hebben gemist, zijn er tekenen dat de markt in de regio van start begint te gaan.

Tikehau Capital voegde eraan toe dat het waarschijnlijk de eerste van verschillende SPAC’s zal zijn die het bedrijf van plan is te lanceren. Het bedrijf gaf geen details over het bedrag dat de SPAC wil ophalen.

De SPAC zal in Amsterdam naar de beurs gaan. Euronext Amsterdam is één van de grootste begunstigden van de Brexit. Door de Brexit kunnen Europese financiële instituties geen Europese aandelen meer verhandelen op de Britse beurzen waarna zij hun toevlucht tot Amsterdam zoeken.

Bron: CNN
Foto: iStock

Reacties