Bill Gates en Warren Buffett zijn al vele jaren bij de rijkste mensen ter wereld. Sinds kort maakt ook Jeff Bezos van Amazon zijn opwachting. Er zijn er zelfs die beweren dat Vladimir Poetin nog vele malen rijker is, of de leden van de Rothschild familie. Maar hun miljarden verbleken in het niets met deze wereldleiders uit de geschiedenis.

Neem bijvoorbeeld Augustus Caesar, zoon van de bekende Julius Caesar. Volgens de geschiedenisboeken en onderstaande infographic van Visual Capitalist, had Augustus Caesar op een gegeven moment een vermogen van $4.600 miljard.

Augustus controleerde een groot deel van de belangrijkste staten in de wereld, waaronder Egypte dat in die periode goed was voor 25% van het globale bbp.

Daarnaast is er nog Koning Solomon. Hij zou ieder jaar $40 miljard aan goudstaven gekregen hebben als een soort belasting. Zijn vermogen werd geschat op $2.200 miljard.

Een andere goud liefhebber was Mansa Musa. Hij zou gedurende zijn 39 jaar dat hij aan de macht was ieder jaar 25 ton goud gekregen hebben. Hij zou zo rijk geweest zijn dat zilver zo waardeloos werd als een steen. Zijn vermogen werd geschat op meer dan $400 miljard.

Genghis Khan heerste over 22% van de aarde van China tot Europa tussen 1162 en 1227. Dat zou naar schatting een vermogen hebben opgeleverd van meer dan $1.000 miljard.

Andere heersers zijn onder andere:

  • Akbar The Great: 1542 – 1605, 25% van het bbp
  • Empress Wu: 624 – 705, 22,7% van het bbp
  • Keizer Shenzong: 1048 – 1085, 25% – 30% van het bbp

Je kan veel bronnen raadplegen over de geschiedenis van de rijkste mensen ter wereld en je zal vaak een andere top 10 vinden. Maar wie denkt dat de Warren Buffett’s, Gill Gates en Jef Bezos van deze wereld ultrarijk zijn, moeten er de geschiedenisboeken eens op nalezen. Er zijn er altijd die nóg meer hebben gehad.

Lees hier de gratis Vastgoed Gids van Slim Beleggen: In 4 stappen een vastgoedmiljonair

Courtesy of: The Money Project