Robotica maakt een immense opmars, ook in de landbouw. Producent van landbouwmateriaal Case IH, onderdeel van CNH Industrial, presenteert een state-of-the-art robot tractor. Deze tractor kan door de landbouwer bestuurd worden via een tablet.

Het valt direct op dat deze tractor geen cabine meer heeft voor een bestuurder. Via camera’s, een radar en GPS kan de landbouwer het voertuig vanop afstand bedienen via een app met zijn tablet. Het machine kan dag en nacht werken en is ontworpen om te planten en te oogsten.

De technologie is ook ontworpen zodat de landbouwer verschillende machines tegelijk kan bedienen. Het kan ook obstakels opsporen zodat er geen onverwachte ongelukken gebeuren.

Robot Tractor 2

De robot tractor kan zelfs autonoom van de boerderij naar het veld rijden, ook via een private weg. De robot tractor kan ook samen met een bemande tractor samenwerken. Er steken 419 paarden in de motor die een snelheid van 50 kilometer per uur kan behalen. De kostprijs is nog niet bekend.

Het zal ook nog even duren vooraleer de robot tractor actief op de velden te zien zal zijn aangezien er nog geen wettelijk kader bestaat voor dergelijke machines. Hoe dan ook maakt robotica steeds meer zijn opwachting in onze samenleving.

De wetgevende macht zal een tandje bij moeten steken.

Bron/Foto’s/Video: Gizmodo

Technologieaandelen breken uit! Dit wil je niet missen.

Het spektakel begint NU pas echt goed los te barsten in de technologiesector nu we na 16 jaar de all-time-high van de Nasdaq hebben overgeschreden. Vanaf nu mogen beleggers zich opmaken voor een nieuwe fase in de stierenmarkt. Deze fase was in het verleden steeds ENORM WINSTGEVEND voor beleggers in technologieaandelen.

LEES HIER indien u geen moment wilt missen van deze krachtige trend