De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag in het rood geëindigd en volgden daarmee de aandelenmarkten elders, te midden van de hernieuwde zorgen over de groei van de wereldeconomie.
De S&P 500 index eindigde 1,0 procent lager op 2.045,17 punten. De Dow Jones index verloor 0,8 procent op 17.603,46 punten en de Nasdaq daalde 1,0 procent op 4.843,93 punten.
Tegenvallende Europese en Japanse macro-economische publicaties en de waarschuwing van het IMF dat de groeivertraging in opkomende markten een risico vormt voor de wereldeconomie, zetten vandaag druk op de beurzen wereldwijd en Wall Street kon niet anders dan na opening die neerwaartse beweging te volgen.
De Amerikaanse beurs kon zich vervolgens niet optrekken aan aardige macro-economische cijfers uit eigen land.
Inkoopmanagersindexen toonden een toename van de bedrijvigheid binnen de dienstensector in de Verenigde Staten. De index zoals Markit die berekent liet na een krimp in februari zelfs weer groei zien voor maart. De inkoopmanagersindex van ISM liet bovendien voor de 74e maand op rij groei zien voor de Amerikaanse dienstensector.
Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans bleek in februari groter dan een maand eerder.
De euro/dollar noteerde rond het slot in New York 1,1386, na een dieptepunt van 1,1337 eerder op de dag.
De olieprijs bewoog dinsdag volatiel te midden van een afgenomen optimisme over een mogelijke productiebevriezing onder grote olieproducenten tijdens een bijeenkomst in Doha later deze maand.
De mei-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange op 35,89 dollar en dat was 0,5 procent hoger dan de slotkoers van maandag. Voor een vat Brent werd dinsdagavond 37,93 dollar betaald, 0,7 procent meer dan een dag eerder.
Bedrijfsnieuws
Allergan daalde vandaag fors, nadat de Amerikaanse overheid bekendmaakte nieuwe belastingregels te willen doorvoeren als het gaat om zogenoemde ‘inversion’-deals. Het Ierse Allergan is voornemens te fuseren met Pfizer via een constructie waarbij een Amerikaans bedrijf, in dit geval Pfizer, een buitenlandse concurrent, in deze Allergan, overneemt en vervolgens zijn fiscale verblijfplaats verhuist naar dat land vanwege gunstigere belastingtarieven.
Allergan leverde 15 procent in terwijl Pfizer juist 2,1 procent steeg.
Sectorgenoot Valeant Pharmaceuticals steeg dinsdag 10 procent. Het geplaagde biofarmaceutische bedrijf maakte bekend dat er na een interne evaluatie geen verdere problemen zijn gevonden met de leveringen aan apotheekketen Phillidor, waardoor de jaarcijfers over 2014 en 2015 niet opnieuw hoeven worden te herzien. Eerder moest Valeant wel aanpassingen in de cijfers doen vanwege de kwestie.
Alibaba moest 2,3 procent laten gaan. Het Chinese e-commercebedrijf zou van plan zijn betalingsapplicatie Alipay in Europa te lanceren, zo meldde zakenzender CNBC dinsdag.
Twitter kondigde dinsdag aan dat het de rechten heeft verworven om de donderdagavondwedstrijden van The National Football League te streamen. Het aandeel leverde op het slot 0,2 procent in na eerder op de dag nog hoger te hebben genoteerd.
Walgreens Boots Alliance en Darden Restaurants kwamen dinsdag met kwartaalcijfers.
Drogisterijketen Walgreens behaalde in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar weliswaar meer omzet en verhoogde de outlook, maar de resultaten waren onder verwachting, waarop het aandeel 3,4 procent daalde.
Darden Restaurants presteerde in het derde kwartaal boven de verwachting van de markt, maar kondigde ook het vertrek van zijn bestuursvoorzitter aan. Uiteindelijk eindigde het aandeel 3,7 procent lager.
Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.