(ABM FN-Dow Jones) Wall Street staat dinsdagavond stevig onder druk met verliezen oplopend tot bijna twee procent.

De verkoopdruk volgde nadat de Amerikaanse tienjaarsrente door de 3 procent brak. Dit was voor het eerst in ruim vier jaar tijd. Daarbij werd de stroom aan bedrijfsresultaten vandaag maar matig ontvangen.

Indien de Dow Jones index vandaag inderdaad lager sluit, dan is dit de vijfde sessie op rij. Dit gebeurde niet meer sinds maart 2017. De Nasdaq kan voor de vierde dag op rij lager sluiten, wat sinds februari niet meer gebeurde.

De tienjaarsrente handelt momenteel weer nipt onder de 3 procent.

Uit Amerika kwamen vanmiddag goede berichten over de huizenmarkt. De prijzen stegen in de grootste steden en er werden meer nieuwe huizen verkocht. Ook meldde The Conference Board dat het vertrouwen van Joe Sixpack is gestegen in april.

“Al met al bleef het vertrouwensniveau sterk en suggereert dat de economie de komende maanden in een stevig tempo blijft groeien”, stelde directeur Lynn Franco van Conference Board in een toelichting.

De euro/dollar stond op 1,2236. Maandagavond bij de slotzoemer op Wall Street was dit 1,2205.

De olieprijs daalde dinsdag doordat de Amerikaanse president Donald Trump, die vandaag een ontmoeting heeft met de Franse president, liet doorschemeren dat de nucleaire deal met Iran mogelijk toch wordt gehandhaafd. Een juni-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,4 procent, ofwel 0,94 dollar, lager op 67,70 dollar per vat.

“Dat zou de situatie enorm kalmeren”, meent oprichter John Kilduff van Again Capital, als Trump terugkomt op zijn eerdere uitspraken over de “krankzinnige” deal.

Later deze week ontmoet Trump de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ook zij zal vermoedelijk op de Amerikaanse president inpraten om de deal met Iran voort te zetten.

Stijgers en dalers

Beleggers kregen vandaag een stroom aan cijfers te verwerken. Ook konden zij reageren op de resultaten die Alphabet, het moederbedrijf van Google maandagavond bekend maakte. Uit deze cijfers bleek dat een analist die de waarde van het belang in Uber op 3 miljard dollar schatte, vermoedelijk gelijk had. Alphabet boekte een nettowinst van 9,4 miljard dollar, tegen 5,4 miljard dollar een jaar eerder, terwijl de omzet met 26 procent steeg tot ruim 31 miljard dollar. Het aandeel daalde desalniettemin 4,6 procent.

Caterpillar daalde zelfs 5,9 procent. De fabrikant van zwaar materiaal als bulldozers heeft in het eerste kwartaal van 2018 bijna een derde meer omzet geboekt en zag ook de winst sterk oplopen, waardoor de verwachtingen voor heel het jaar omhoog konden.

Verizon deed het wel goed met een koersstijging van 1,3 procent. In het afgelopen kwartaal steeg de winst veel harder dan de omzet.

Coca Cola hoefde dan weer niet op een warm onthaal van beleggers te rekenen. De frisdrankgigant boekte licht beter dan verwachte resultaten, maar zag het aandeel toch met 2,2 procent dalen.

3M noteerde zelfs 6,7 procent lager. De fabrikant van onder meer Post-It rapporteerde dinsdag kwartaalcijfers die conform verwachting waren, maar de outlook voor het hele boekjaar stelde teleur.

United Technologies opende nog hoger, nadat het concern de outlook voor het hele jaar verhoogde en beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Inmiddels koerst het aandeel af op een een procent lager slot.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.