(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk lager van start. Futures op de AEX noteerden minder dan een uur voor opening een half procent lager.

“Geen vuurwerk”, verwacht vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Groep voor vandaag.

De AEX daalt, net als de andere Europese hoofdindexen, terwijl Wall Street dinsdagavond won en de Nasdaq zelfs op een nieuwe recordstand eindigde.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei dinsdag tijdens een door Bloomberg georganiseerd evenement dat de economie in de VS tegen het eind van het jaar uit de recessie is. Een nieuw stimuleringspakket, gericht op bedrijven die direct worden geraakt door de coronacrisis, komt waarschijnlijk in juli, aldus Mnuchin.

Beleggers letten vandaag op het ondernemersvertrouwen in België, Duitsland en Frankrijk. Ook staan in de VS de olievoorraden op het programma. Voor de Duitse Ifo index rekent de markt op een stijging naar circa 85 punten, aldus marktenspecialist Tom Simonts van KBC.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,1320 en olie werd iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

NN zal zich in de komende tijd gaan richten op het creëren van meer aandeelhouderswaarde, waar een progressief dividend en een jaarlijks inkoopprogramma van eigen aandelen van minstens 250 miljoen euro onderdeel van uitmaken, zo bleek in aanloop naar de beleggersdag van de verzekeraar, die recent te maken kreeg met een activistische aandeelhouder.

Royal Dutch Shell is van plan flink te reorganiseren ter voorbereiding van een verschuiving naar duurzame bronnen. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van een interne videoboodschap van CEO Ben van Beurden. Eind dit jaar zal Shell officieel plannen bekendmaken, aldus Reuters.

FastNed geeft nieuwe obligaties uit en de inschrijfperiode hiervoor start per direct.

Slotstanden Wall Street 

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De Dow Jones index won een half procent op 26.156,10 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,4 procent en de Nasdaq steeg nog eens 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.