(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is op weg naar een verlies van 1 tot 1,5 procent.

Het rendement op Amerikaanse langlopende treasury’s veerde donderdag op na onder meer de vrijgave van relatief sterke macro-economische data. De staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar liepen de afgelopen twee dagen met 10 basispunten op naar 2,91 procent en daar kwam vrijdag nog eens zo’n 5 basispunten bovenop.

Macro-economisch waren er geen richtinggevende cijfers. De euro/dollar werd op 1,2279 verhandeld.

De olieprijs sloot slechts fractioneel hoger gesloten, hoewel er voldoende aanleiding was voor beweging.

De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde via Twitter oliekartel OPEC van “kunstmatig hoge” olieprijzen. Vandaag was er een top van het kartel met diverse andere olielanden over het productieverlagingsakkoord.

“Wat is zie is dat de OPEC vooral heeft aangegeven dat het werk nog niet klaar is. Dit lijkt een hint voor een verlenging in 2019”, zei energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO vrijdagavond tegen ABM Financial News. Verder was er vandaag, buiten de tweet van Trump om, weinig nieuws in de oliemarkt te melden, meende Van Cleef.

De mei-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,09 dollar, ofwel 0,1 procent, op een settlement van 68,38 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het bedrijfsnieuws werd vandaag wederom bepaald door nieuwe kwartaalresultaten. Hoewel GE over het eerste kwartaal een nettoverlies rapporteerde van 1,2 miljard dollar op een 7 procent hogere omzet van 28,7 miljard dollar, waren de cijfers beter dan verwacht. Het aandeel lijkt 4,5 procent hoger te gaan sluiten.

ManpowerGroup boekte in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet. CEO Jonas Prising sprak van een solide start van het nieuwe jaar. Het aandeel noteert maar liefst 15,5 procent lager.

Oliegigant Schlumberger wist in het eerste kwartaal een verlies om te buigen in winst, ondanks een lagere omzet. Vooruitkijkend zei de CEO Paal Kibsgaard dit jaar uitdagingen te voorzien aan de aanbodkant van de markt. Het aandeel verloor 2 procent.

Honeywell werd circa een half procent duurder. Vanwege een sterkere vraag besloot het conglomeraat de outlook voor dit jaar te verhogen. Honeywell rekent autonoom op een 3 tot 5 procent hogere omzet, terwijl eerder werd uitgegaan van 2 tot 4 procent.

Techfondsen staan vrijdag wederom onder druk, nadat het Aziatische chipbedrijf Taiwan Semiconductor een teleurstellende outlook afgaf. Apple leverde maar liefst vier procent in. Beleggers vrezen dat de waarschuwing van TSMC een slecht voorteken is voor de vraag naar smartphones.

Wells Fargo kreeg een boete opgelegd van 1 miljard dollar. Amerikaanse toezichthouders beschuldigden de bank onder andere van het in rekening brengen bij klanten van ongepaste kosten bij de verstrekking van hypotheken en autoleningen. Het aandeel steeg desondanks bijna twee procent.

Twitter steeg een half procent, nadat MKM Partners een koopadvies afgaf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.