Wall Street is woensdag op weg naar een lager slot. Circa een half uur voor het sluiten van de handel noteerde de Dow Jones index een half procent lager op 17.489,33 punten. De breder samengestelde S&P 500 index leverde 0,7 procent in en techbeurs Nasdaq werd zelfs 1,1 procent goedkoper.

 

Beleggers op Wall Street moesten het vandaag stellen zonder veel richtinggevend nieuws. In februari steeg het aantal verkochte eensgezinswoningen met 6,1 procent op jaarbasis. Daarnaast bleken de wekelijkse voorraden ruwe olie met 9,4 miljoen vaten gestegen tot 532,5 miljoen vaten.

 

Mei-futures op een vat West Texas Intermediate daalden met maar liefst 4,2 procent naar 39,73 dollar. Een vat Brent werd 3,2 procent goedkoper op 40,45 dollar. Oliereus Exxon Mobil wist het verlies te beperken tot 0,3 procent, maar sectorgenoot Chevron leverde 2,0 procent in.

 

De euro/dollar daalde licht naar 1,1183.

 

Yum Brands, eigenaar van KFC, Pizza Hut, en Taco Bell restaurants, overweegt een aandeel in zijn Chinese operaties af te stoten als onderdeel van een plan van de restaurantgigant om deze divisie helemaal af te stoten. Dit meldde Wall Street Journal woensdag op basis van bronnen. De Chinese tak zou gewaardeerd op 10 miljard dollar en Yum wil aanvankelijk een belang van krap 20 procent verkopen, om zo een omvangrijke belastingaanslag te vermijden. Beleggers reageerden positief en het aandeel koerst 2,0 procent hoger.

 

Nike boekte in het afgelopen kwartaal een 8 procent hogere omzet van 8,0 miljard dollar, zo meldde de sportartikelenfabrikant dinsdag nabeurs. Tegen constante wisselkoersen namen de verkopen zelfs met 14 procent toe. De brutomarge was met 45,9 procent gelijk aan een jaar eerder en onder de streep steeg de nettowinst met 20 procent van 791 miljoen naar 950 miljoen dollar. Aan het einde van het kwartaal had Nike 12 procent meer orders ingeboekt om in de periode tussen maart en juli uit te leveren dan een jaar eerder. Ondanks deze cijfers verliest Nike toch 3,9 procent.

 

General Mills, dat met producten als Haagen-Dazs en Progressosoep concurreert met het Brits-Nederlandse Unilever, zag ondanks een dalende omzet de winst stijgen in het afgelopen jaar. De nettowinst steeg van 354 miljoen naar 362 miljoen dollar. De winst per aandeel kwam uit op 0,65 dollar, waar de consensus van door FactSet geraadpleegde analisten uitkwam op 0,62 dollar. Het aandeel stijgt 0,6 procent.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.