Vladimir Poetin

In alle stilte en ver weg van de westerse media bereidt Rusland zich voor op een nucleaire oorlog. Er zijn steeds meer signalen dat Poetin en de Russische bevolking zich klaar maken voor een 3e wereldoorlog terwijl het westen vooral bezig is met zichzelf en andere regio’s in de wereld.

The Wall Street Journal journalist Thomas Grove schreef onlangs nog dat Rusland de grootste oefening voor een nucleaire aanval hield sinds het einde van de koude oorlog. En het betrof niet enkel een militaire dril, er deden ook 40 miljoen Russen mee aan de oefening.

Dit zijn enkele beelden:

Maar Rusland denkt niet alleen aan zijn defensie tijdens een nucleaire oorlog, Poetin neemt ook steeds meer stappen voor een aanval.

Sinds de gesprekken tussen Rusland en de Verenigde Staten over Syrië spaak liepen, trok Rusland zich terug uit de nucleaire non-proliferatie overeenkomst met de VS wegens ‘onvriendelijk gedrag’ van de Amerikanen.

Daarnaast stuurde het Russische leger ook raketten met de mogelijkheid om kernkoppen te dragen naar Kaliningrad, de Europese enclave van het Russische leger. Rusland dreigde al met ‘asymmetrische’ en ‘pijnlijke’ acties tegen de Verenigde Staten wanneer het land extra sancties krijgt opgelegd over Syrië.

Ten slotte verspreidt de Russische media steeds meer anti-Amerikaanse retoriek. Veel Russen geloven dat de 3e wereldoorlog al begonnen is.

Van koude naar warme oorlog?

In Syrië en Oekraïne verkiest Rusland steeds meer militaire acties boven diplomatiek gepraat. Het Russische leger installeerde een raketsysteem in Syrië waardoor het de Verenigde Staten weinig opties geeft tenzij er veel slachtoffers vallen.

Rusland heeft zijn nucleaire installaties ontworpen zodat 10 kernkoppen tegelijk afgevuurd kunnen worden waardoor het bijzonder moeilijk is om ze allemaal tegelijk te onderscheppen.

Rusland bereidt zich dus voor op een nieuwe wereldoorlog en mogelijk zelfs een nieuwe nucleaire oorlog. Ondertussen kijkt het westen meer naar Syrië en Noord-Korea als de grootste bedreigingen.

We zitten terug in een koude oorlog maar er is niet veel nodig om het vuur aan te wakkeren. En de Russen lijken dit beter te beseffen van de Amerikanen en Europeanen.

Bron: Business Insider

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!