(ABM FN-Dow Jones) Rusland is tegen een extra verlaging van de olieproductie van OPEC+. Dit meldde The Wall Street Journal donderdag op basis van bronnen.

Moskou zou een voorstel van Saoedi-Arabië om de productie met nog eens 600.000 vaten per dag te verlagen hebben verworpen. De twee landen zouden volgens de bronnen ook niet tot overeenstemming zijn gekomen over een reactie op het coronavirus.

Volgens marktanalist Helima Croft van RBC Capital Markets zal Saoedi-Arabië het Russische verzet tegen verdere productie-inperkingen wel weten te overwinnen. Riyad is ervan overtuigd dat de maatregelen nodig zijn om de prijzen te ondersteunen. “Rusland lijkt opnieuw terughoudend om aanvullende maatregelen te nemen, maar wij geloven dat Saoedi-Arabië uiteindelijk zijn zin zal krijgen, zo lang zij ervan overtuigd blijven dat de productieverlaging nodig is om de markt te stabiliseren”, zei Croft.  

De vergadering van OPEC+, ofwel oliekartel OPEC en zijn bondgenoten, is donderdag zijn derde dag ingegaan, nadat de groep de besprekingen woensdag niet volgens schema kon afronden. 

Door: ABM Financial News.
in[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2020 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties