(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk zonder al te grote bewegingen van start, nadat woensdag een volatiele sessie met lichte verliezen werd afgesloten.

Beleggers waren woensdagavond in afwachting van de notulen van de Federal Reserve, maar die waren weinig verrassend, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. Een meerderheid binnen de Fed meent dat de rente zal moeten blijven stijgen totdat het monetaire beleid beperkend van aard wordt. Dat was eigenlijk exact wat de dot plot enkele weken terug ook voorspelde, toen de Fed voor de derde maal dit jaar de rente verhoogde.

Michael Hewson, analist van CMC Markets, zag in de notulen aanwijzingen dat de rente in december mogelijk niet met 25 basispunten, maar met 50 basispunten verhoogd gaat worden. Hij leidde dat af uit een ander taalgebruik door de Fed. Ook wijst er volgens hem niets op dat de Fed zich laat afhouden van haar koers om de Amerikaanse rente ook volgend jaar te verhogen.

Beleggers kijken vandaag ook naar Brussel, waar een EU-top over de Brexit wordt gehouden. De EU-leiders hebben hierover nog geen akkoord kunnen bereiken. De extra EU-top in november over dit onderwerp is inmiddels afgelast.

Vanmiddag staan de leidende indicatoren nog op de agenda. Eerder al werd bekend dat de zogeheten Philly Fed index licht daalde, terwijl ook de wekelijkse steunaanvragen met 5.000 terugliepen.

Olie werd circa 1,5 procent goedkoper.

De euro/dollar noteerde op 1,1494. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1483 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1502 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Sigarettenfabrikant Philip Morris heeft het met de aangepaste winst per aandeel in het derde kwartaal van dit jaar beter gedaan dan door analisten was voorzien. De winst per aandeel kwam uit op 1,44 dollar, terwijl er 1,29 dollar per aandeel was voorzien.

PPG Industries zag over het derde kwartaal van dit jaar de omzet licht oplopen, terwijl de nettowinst flink daalde, zoals PPG eerder deze maand al waarschuwde.

Endocyte stond 50 procent hoger. Het bedrijf wordt voor 2,1 miljard dollar overgenomen door het Zwitserse farmacieconcern Novartis.

Alcoa leed in het derde kwartaal van 2018 verlies, ondanks dat de omzet opliep, maar deed het beter dan verwacht. Het staalbedrijf stelde aandeelhouders tevreden met een aandeleninkoopprogramma. Alcoa opent vermoedelijk zes procent hoger.

Slotstanden

De Dow Jones index daalde 0,4 procent woensdag naar 25.706,68 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde fractioneel in op 2.809,21 punten en ook techbeurs Nasdaq daalde iets, naar 7.642,70 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.