1024px-Gold_bar_400_oz

Deze man krijgt al 40 jaar gelijk. En zijn boodschap is duidelijk. Ray Dalio van ’s werelds grootste hedge fund BridgeWater Associates is negatief over de aandelenmarkt. Hij ziet duidelijke gevaren ontstaan voor de economie. Wanneer de economie vertraagt, zal de aandelenmarkt volgen. En dan zoek je maar beste bescherming in edelmetalen zoals goud en zilver.

Ray Dalio heeft 1 bijzonder sterke eigenschap als belegger, sinds de jaren ’70 is hij iedere keer juist geweest in het voorspellen van een economische vertraging. Zijn hedge fund presteert zelfs het beste wanneer de markt corrigeert. En ook nu ziet hij een forse vertraging van de economie. Dalio waarschuwt dan ook ‘Wie nu geen goud koopt, kent niets van de economische geschiedenis.’

De Federal Reserve verhoogde al 2 keer de kortetermijnrente sinds Donald Trump werd verkozen tot president. De markten gingen ervan uit dat het aantal renteverhogingen zou versnellen onder de nieuwe president door een aantrekkende economie. Maar daar lijkt niet zo veel van in huis te komen.

Janet Yellen liet tijdens de laatste vergaring van de Amerikaanse centrale bank weten dat er dit jaar nog 2 verhogingen kunnen volgen, zoals eerder voorzien. Geen versnelling dus. Daarnaast wordt de laatste weken steeds duidelijker dat Trump het zeer moeilijk zal krijgen om zijn agenda door te drukken.

Goud is als een veer die wacht om omhoog te schieten

Bij een stijgende inflatie en minder snel stijgende rentevoeten blijven de reële rentevoeten negatief, ideaal voor edelmetalen.

Edelmetalen reële rentevoeten

Sinds de ontkoppeling van goud van de Amerikaanse dollar  in de jaren ’70 is er een duidelijk verband tussen negatieve reële rentevoeten en de prestatie van de edelmetalen. Daarbij komt dat aandelen momenteel negatief beïnvloed worden door de stijgende rentevoeten.

Daarom dat Ray Dalio momenteel goud verkiest boven aandelen. Goud is steeds een goede verzekering geweest tegen financieel onheil. Met de huidige hoge waarderingen hoort de hedge fund manager het al donderen boven de aandelenmarkten. Wanneer goud en zilver boven $1.300 en $19 stijgen, zal het echte vuurwerk daar te zien zijn.

Bron: SilverDoctors

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER