(ABM FN-Dow Jones) De luchtaanvallen die afgelopen weekend een belangrijk deel van de olie-infrastructuur in Saoedi-Arabië hebben platgelegd, zijn zonder twijfel het werk van Iran. Dit maakte Saoedische ministerie van defensie woensdag bekend.

Ondanks de inspanningen van Iran om het zo te doen lijken, komen de aanvallen niet uit Jemen maar uit noordelijke richting, volgens het ministerie. De aanvallen zijn gepleegd met drones en kruisraketten.

Teheran ontkent alle betrokkenheid en noemde de luchtaanvallen woensdag een waarschuwing aan het adres van Saoedi-Arabië om zich terug te trekken uit de oorlog in Jemen. President Hassan Rouhani benadrukte dat Iran niet uit is op een conflict.

In reactie op de luchtaanvallen en de vermeende betrokkenheid van Iran, hebben de Verenigde Staten woensdag nieuwe sancties tegen het land aangekondigd. Dit maakte president Donald Trump bekend. Ook benoemde hij een nieuwe veiligheidsadviseur, Robert O’Brien.

De olieprijs noteert woensdagmiddag ongeveer een procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.