(ABM FN-Dow Jones) Saoedi-Arabië wil het akkoord tussen oliekartel OPEC en diverse andere grote producenten verlengen tot in 2019. Dit zei energieminister Khalid al-Falih zondag tegen een groep journalisten.

“We zouden onze inspanningen niet moeten beperken tot 2018”, aldus de bewindsman voorafgaand aan een bijeenkomst van het oliekartel in Oman. Volens al-Falih zou de boodschap moeten luiden dat het akkoord er een is “die blijft”. 

Het huidige akkoord om de productie te beperken loopt, na een verlenging, tot eind 2018. Doel van het akkoord om de olieprijs op te krikken.

Saoedi-Arabië lijkt de nodige steun te hebben. Zo zei een de olieminister van Oman zondag tegen journalisten dat “producenten al de meerwaarde zien om de beperkingen door te trekken in 2019”, en dat gesprekken over een beëindiging vermoedelijk niet voor het jaareinde zullen plaatsvinden. 

Saoedi-Arabië geldt als belangrijkste lid van de OPEC.

Eerder deze week bleek uit een rapport van het oliekartel dat het voor 2018 rekent op een stijging van de vraag naar olie van ongeveer 1,53 miljoen vaten per dag. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.