China energie Wanneer we over China spreken, hebben we het meestal over de enorme schuldenberg, de harde landing van de economie of het wankele banksysteem. China lijkt een grote reus op wankele benen. Maar China kan de wereld wel eens onaangenaam verrassen … in positieve zin. China bereidt zich namelijk veel beter voor op het leven in de 21e eeuw dan andere westerse landen. Terwijl Europa, Japan en de Verenigde Staten worstelen met de financiële en monetaire gevolgen van de financiële crisis, raast China door zijn ontwikkeling met rassenschreden. Vooral op het gebied van energie en grondstoffen neemt China een ongeziene voorsprong. De laatste jaren leek de grondstoffenhonger van China gestild. De economische groei vertraagde en de massale import van grondstoffen daalde. Maar het land zit in een transitiefase en voerde een immense anti-corruptie campagne. Onder het nieuwe leiderschap neemt China nu een nieuwe start. De cijfers van de laatste maanden zijn dan ook indrukwekkend.

  • Gedurende de eerste 5 maanden van 2016 importeerde China 34% meer koper dan in 2015.
  • In mei importeerde China 13% meer koper dan in april. Dit toont aan dat de import accelereert.

Koper en Zilver worden schaars

De reden voor deze sterke importcijfers zijn niet ver te zoeken. China bouwt een hypermodern elektriciteitsnet. Zo plant het land $400 miljard te spenderen aan de uitbouw van zijn elektriciteitsnetwerk tussen 2015 en 2020. Dat is bijvoorbeeld 4 keer meer dan de Verenigde Staten. Elektriciteit en energie worden steeds belangrijker in de toekomst. China voert massaal grondstoffen in vooraleer deze grondstoffen schaars worden. Maar koper zal niet de eerste grondstof worden die schaars wordt, dat is zilver. Daarom dat China ook massaal zilver invoert. Zilver is nodig om zonnepanelen te maken. Zonder dat de westerse wereld het door heeft, maakt China zich klaar voor het energieplaatje van de 21e eeuw. Pas wanneer de nodige grondstoffen schaars worden, zal de westerse wereld wakker schieten. Wanneer dat gebeurt, lachen de Chinezen in hun vuistje boven op een berg levensnoodzakelijk grondstoffen en een hypermodern energienetwerk.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …