michael

Op zijn twintigste had Michael McConaughey een imperium opgebouwd. De Texaan was actief in de olie- en pijplijnsector en verdiende een fortuin. Totdat hij alles kwijtraakte en failliet ging. Naar eigen zeggen kon hij heel makkelijk geld verdienen, maar hij was nog beter in het uitgeven ervan. Zoveel financieel succes op dergelijke jonge leeftijd doet natuurlijk wat met je.

Michael leefde op grote voet en niks te was te gek. Hij vloog in privévliegtuigen van hot naar her en was ervan overtuigd dat hij nooit arm zou worden. Maar toch gebeurde dat. Door zijn exorbitante uitgavepatroon kon op hij een gegeven moment niet eens meer een mobiele telefoon voor zijn zoon kopen. Dat was naar eigen zeggen een dieptepunt in zijn leven. Geschrokken van deze situatie besloot hij terug naar de basis te gaan. Nadat hij failliet was verklaard begon hij opnieuw.

Terug naar de basis

Michael besefte nu maar al te goed dat hij een basis nodig had, iets waar hij altijd op kon terugvallen. Ook was hij ervan overtuigd dat hij een tandje minder snel moest gaan leven. In deze periode leerde hij dat het belangrijk was om zakelijke relaties op te bouwen en te onderhouden. Ook kwam hij in contact met diverse mentoren. Nadien besefte hij dat steeds gemotiveerder raakte toen hij merkte dat deze mentoren in hem geloofden.

Uiteindelijk wist hij zijn bedrijf, West Texas Limited, op te bouwen naar een groot investeringsfonds dat zich bezighoudt met financieringen. Niet alleen in de oliesector, maar ook in andere sectoren zoals transport, muziek, catering en technologie.

Zijn bijnaam is Rooster en samen met zijn excentrieke  compagnon Dwayne “Butch” Gilliam is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van zijn succesvolle bedrijf.