Geld sparen

We leren in feite heel weinig over geld en persoonlijke financiën. De lessen die we krijgen zijn dikwijls levenslessen. En dat kunnen positieve en negatieve lessen zijn. Die financiële ongeletterdheid kan veel mensen veel geld kosten. Volgens self-made miljonair Steve Siebold is het essentieel om een paar basisbegrippen te begrijpen.

Niet te veel geld uitgeven, niet te veel schulden opstapelen, minder uitgeven dan je verdient, … de lijst is lang met alledaagse financiële lessen.

Maar volgens Steve Siebold ga je er niet rijk mee worden.

Waarmee dan wel?

# 1. Bestudeer hoe rijken anders denken

Rijken denken anders over geld dan de gemiddelde middenklasser. Praat eens met mensen uit je omgeving. Diegene die rijker zijn dan jij zullen anders over geld praten dan diegene die in dezelfde situatie zitten. Sommige middenklassers hebben een goede theorie, maar kunnen het niet in praktijk omzetten. Ontdek waar de rijken dat verschil maken.

# 2. Wordt geobsedeerd door succes in plaats van geld

De meeste mensen denken dat de rijken geobsedeerd zijn door geld, maar dat zijn de meeste niet. Geld is niets meer dan een bevestiging dat ze hun volgende doel hebben bereikt. Geld is een bijproduct en een graadmeter van succes.

# 3. Zie geld als oneindig

De gemiddelde persoon denkt dat er limieten zijn aan de hoeveelheid geld dat ze kunnen verdienen. Ze leven in een wereld van angst en schaarste waarbij het moeilijk is om geld te verdienen. Rijken daarentegen geloven dat geld is zoals de zon: het is er in overvloed en voor iedereen.

# 4. Wees comfortabel met oncomfortabele situaties

De meeste mensen omarmen comfort, fysisch, psychologisch en emotioneel. Maar er is helemaal niets comfortabels aan rijk worden. Wil je miljonair worden, moet je een prijs betalen: de prijs van oncomfortabele situaties die overwonnen moeten worden.

# 5. Nooit stoppen met leren

Hoewel er niets mis is met het klassieke onderwijs, zijn de rijken van mening dat je altijd jezelf moet blijven ontwikkelen. Je moet een levenslange student worden voor eigen onderwijs.

Bron: Business Insider