Ramit Sethi

Ramit Sethi is een bestseller auteur en CEO van GrowthLab.com. In plaats van nieuwe voornemens te stellen die we toch niet kunnen volhouden, stelt hij voor om 3 slechte gewoontes af te leren. Iedereen heeft slechte gewoontes. Deze afleren brengt soms meer op dan nieuwe gewoontes aanleren.

Ramit Sethi zelf leerde 3 slechte gewoontes af waardoor zijn productiviteit verdubbelde. Kan je voorstellen wat je allemaal kan doen wanneer je productiviteit verdubbelt. Heel veel in ieder geval.

De kans is groot dat ook jij in een of enkele valkuilen trapt. Deze slechte gewoontes afleren kan je hele leven veranderen.

# 1. Doe niet alles alleen

Sethi zelf hield zich voor om alle e-mails te beantwoorden toen hij zijn nieuw bedrijf oprichtte. In het begin was dit te doen maar naarmate het bedrijf groeide werden dat er dagelijks honderden. Hij was na verloop van tijd uren bezig met alleen zijn e-mails te behandelen.

Je kan geen uren e-mails behandelen en tegelijkertijd je bedrijf laten groeien. En zo zijn er tal van voorbeelden waar men vasthoudt aan oude gewoontes om zo veel mogelijk zelf te doen. Focus op hetgeen je goed doet en laat de rest aan anderen over. Zo kan je zelf meer waarde toevoegen aan het geheel.

# 2. Spendeer geen tijd aan dingen die je niet graag doet

Lange tijd was Ramit Sethi iemand met het idee dat je moet afmaken waar je aan begint. Maar hierdoor verspil je tijd aan dingen die je niet wilt doen. We hebben allemaal evenveel tijd in een dag. Je moet hem dan ook zo efficiënt mogelijk gebruiken.

# 3. Werk niet te hard

Er is tijd om te werken … en er is tijd voor de rest. De meeste mensen denken dat we 24/7 bezig moeten zijn. Maar hoe zit het dan met de rest van je leven?

Hard werken is belangrijk en cruciaal voor je productiviteit. Maar hard werken is zoals intervaltraining in de fitness: wanneer het tijd is om hard te werken, moet je HARD werken. Daarna is het tijd om te herstellen om opnieuw klaar te zijn om HARD te werken.

Bron: CNBC