JamesAltucher

James Altucher is een excentrieke self-made miljonair. Hij creëerde zijn eigen merk door te zeggen en doen wat andere mensen bizar vinden, maar op een of andere manier toch doordacht. Op zijn 48e heeft Altucher alles verkocht wat hij bezit, inclusief zijn 2 appartementen. Nu woont hij exclusief in Airbnbs. En daar heeft hij enkele goede redenen voor.

James Altucher is de man die ooit $15 miljoen op zijn bankrekening had staan, daarna $143 en nu opnieuw enkele miljoenen. Hij is 2 keer getrouwd, 2 keer gescheiden en heeft 2 kinderen. Nu heeft hij besloten om alle persoonlijke bezittingen weg te doen. Het enige dat hij nog heeft, is een koffer met kleren, een computer, een smartphone en zijn Kindle.

De excentrieke miljonair heeft een heel aparte kijk op het leven. Hij vindt bijvoorbeeld:

Altucher vroeg aan een vriendin om zijn 2 appartementen op te ruimen. Ze mocht hem niet contacteren. Het duurde 2 weken vooraleer alles opgeruimd, verkocht of weggeschonken was. De enige keer dat Lisa hem contacteerde was met de vraag wat ze moest doen met zijn diploma. Zijn antwoord was duidelijk:

Ik heb dat diploma de laatste 30 jaar nooit gebruikt. Het is het meest nutteloze object uit mijn appartement. Gooi het maar weg.’

Een leven zonder materiële spullen werkt bevrijdend

Hoewel James Altucher sommige dingen mist uit zijn ‘oude’ leven, krijgt hij er ook veel voor in de plaats. Geen fysieke spullen hebben verlaagt de angst om ‘er niet bij te horen’ en stimuleert zijn creativiteit.

Doordat hij geen huis meer bezit en in Airbnbs woont, heeft hij ook veel meer vrijheid. Dit maakt dat hij veel creatiever wordt. En dat is juist zijn handelsmerk, creativiteit waar andere mensen niet durven of kunnen gaan.

James Altucher beseft dat zijn levensstijl niet voor iedereen is. Wanneer niemand nog een huis zou bezitten, had hij geen plaats om te verblijven. Maar voor hem werkt het in ieder geval. Schat jij ook vrijheid en creativiteit hoger in dan persoonlijke bezittingen?

Bron: CNBC