Andrew Hallam was niet zomaar een leraar, hij was een leraar die zichzelf leerde beleggen waarmee hij een selfmade miljonair werd. Op zijn 36e was hij voor de eerste keer miljonair, op zijn 40e was hij ‘binnen’. Enkel en alleen door te sparen en te beleggen werd Andrew Hallam financieel onafhankelijk op zijn 40e. Nu kan hij heel zijn leven doen wat hij wil.

Dit succes heeft Hallam grotendeels te danken aan 5 boeken die hij heeft gelezen. De leraar begon te beleggen op zijn 19e. Sindsdien had hij de smaak te pakken en investeerde hij iedere cent die hij spaarde op de aandelenmarkt.

Iedereen kan leren beleggen met deze boeken, zegt Andrew Hallam.

“The New Coffeehouse Investor: How to Build Wealth, Ignore Wall Street, and Get on with Your Life” door Schultheis

In dit boek wordt de complexiteit van beleggen uitgelegd aan de hand van 3 principes: spreiden, niets gaat vanzelf en een appeltje voor de dorst. Er zijn zeer saai, maar eenvoudige oplossingen om je geld succesvol te beleggen. Meer daarover vind je in dit boek.

“The Lazy Person’s Guide to Investing: A Book for Procrastinators, the Financially Challenged, and Everyone Who Worries About Dealing With Their Money” door B. Farrell

Farrell geeft in zijn boek vooral zeer begrijpbare, toepasbare tips en strategieën om te beleggen. Het is bedoeld voor een breed publiek en is in een aangename stijl geschreven. Wanneer je slechts 1 boek wilt lezen wanneer je gaat beginnen met beleggen, dan is het deze.

“The Smartest Investment Book You’ll Ever Read: The Simple, Stress-Free Way to Reach Your Investment Goals” door R. Solin

Dit is een kort, maar zeer nuttig boek. Het leert beginners hoe ze een beleggingsportefeuille moeten opstarten en opvolgen. Het leert je ook om veelgemaakte risico’s en fouten te vermijden.

“The Elements of Investing” door Burton G. Malkiel en Charles D. Ellis

Beide auteurs behoren tot de top in hun sector. Ze geven seminaries en schrijven bestsellers voor de financiële sector. In dit boek hebben ze hun krachten gebundeld om alles op een verstaanbaar niveau uit te leggen.

“How a Second Grader Beats Wall Street: Golden Rules Any Investor Can Learn” door Allan S. Roth

Er is een bekend gezegde dat je enkel aandelen moet kopen wanneer je de activiteit van een bedrijf kan uitleggen aan een kind van 5 jaar. In dit boek legt Roth uit hoe beleggen werkt aan zijn dochter van 8. Hij legt de basis van beleggen uit en behandelt complexe materie met een eenvoudige aanpak.

Bron: CNBC