Door de onrust en de onzekerheid die momenteel in de wereld heerst, is het zeer waarschijnlijk dat er verschillende landen in moeilijkheden gaan komen. Waar er verliezers zijn, zijn er uiteraard ook winnaars. Volgens Morgan Stanley zou één van deze winnaars weleens de eilandstaat Singapore kunnen worden. Dit meldt CNBC in een artikel.

Morgan Stanley is positief over de vooruitzichten van Singapore voor de komende 12 maanden. De MSCI Singapore Index zou volgens analisten bij de investeringsbank tot 14% kunnen stijgen in het volgende jaar.

De Covid-19 pandemie heeft de economieën wereldwijd geteisterd. De landen in Azië en de Stille Oceaan zijn ook niet gespaard gebleven. Singapore, een rijke eilandstaat in de regio, heeft echter één van de meest genereuze maatregelen onthuld ter ondersteuning van de economie. Deze maatregelen bestaan uit 4 stimuleringspakketten ter waarde van 100 miljard Singaporese dollar ofwel bijna 20% van het BBP van de eilandstaat.

De onrust in de regio is de laatste maanden ook weer toegenomen. De protesten in Hong Kong zijn in mei weer opgelaaid nadat China een nationale veiligheidswet had goedgekeurd die de vrijheden van de Chinese stad moest beperken. De vorige protesten hebben de economie van Hong Kong voor lange tijd volledig verlamd. Singapore en Hong Kong zijn van oudsher concurrenten voor de status van het financiële topcentrum in Azië.

“De perceptie van Singapore als veilige haven te midden van de huidige gezondheidscrisis en geopolitieke onzekerheden zou meer vermogende individuen ertoe kunnen aanzetten om meer van hun rijkdom in de eilandstaat onder te brengen,” aldus analisten van Morgan Stanley.

De vastgoedsector zal volgens de investeringsbank de belangrijkste factor worden in het herstel. Hiernaast hebben individuele aandelen in Singapore volgens Morgan Stanley hun bodem bereikt. “Een langdurige stijging is onderweg,” aldus de analisten.

“Het element dat Singaporese aandelen van andere markten onderscheidt zijn de hoge en duurzame dividenden,” besluit Morgan Stanley.

Reacties