In tijden waarin de spaarrente bij de bank laag is, zoeken particulieren naar mogelijkheden om op andere wijze rendement over hun spaargeld te behalen. Dit kan door slim te beleggen op de beurs, bijvoorbeeld in aandelen en edelmetalen, maar ook door te handelen in vastgoed. De investering in een eigen woning is een voorbeeld van een slimme belegging, evenals de aankoop van een tweede huis of losse garageboxen voor de verhuur aan anderen. Zo betalen de huurders van zo’n tweede huis of een garagebox de investering aan je terug. De aankoop van een eerste huis doe je vaak niet uit de eigen portemonnee; een hypotheek is benodigd.

Tip: Frits helpt jou met het vinden van de beste hypotheek, door je persoonlijk te adviseren. Niet in een kantoor, maar digitaal! Dat past niet alleen bij de huidige tijd, maar is ook een stuk goedkoper. Het kan soms al snel een paar honderd euro verschillen van het hypotheekadvies van grote partijen met fysieke vestigingen. Zo houd je vermogen over om te beleggen in andere beleggingsobjecten.

Hypotheek afsluiten voor je eerste woning

Het afsluiten van een hypotheek bestaat uit verschillende stappen. Laat je vooraf goed adviseren door een hypotheekadviseur. Welke hypotheekvorm past bijvoorbeeld het beste bij jouw situatie? Doe je er verstandig aan te kiezen voor een maximale hypotheek, of houd je de hypotheek bewust wat lager? Een hypotheekadviseur helpt je jouw financiële situatie in kaart te brengen, evenals de wensen die je hebt richting de toekomst. Zou je een dag minder gaan werken, dan beïnvloedt dit de financiële draagkracht. Ook spreekt een hypotheekadviseur de voorwaarden van verschillende hypotheekverstrekkers met je door. Wat is hierin belangrijk voor je? Wil je bijvoorbeeld een groot deel van de hypotheek boetevrij kunnen aflossen, als je aan het eind van het jaar geld over hebt?

Advies bij investering in een tweede huis

Niet alleen bij het kopen van je eerste woning is advies van een hypotheekadviseur wenselijk. Laat de hypotheekadviseur je ook bijstaan, wanneer je een belegging in een tweede huis of bijvoorbeeld in andere vormen van vastgoed overweegt. Wat zijn de mogelijkheden die je hierbij hebt? Moet je een tweede huis of een losse garagebox altijd uit eigen middelen bekostigen? Zijn er mogelijkheden om de overwaarde op je huidige woning te verzilveren om zo meer eigen vermogen te hebben voor dergelijke investeringen? Een hypotheekadviseur brengt de verschillende opties samen met jou in kaart.

Reacties